Jako první se k plotně postaví sice povoláním technik, ale tělem i duší sportovec Petr (54). Od šesti let hrál lední hokej, pak stolní tenis a florbal. Hosté se během šmejdění dozví, že Petr je nejen zasloužilý sportovec, ale i otec. A jak mu to půjde v kuchyni? Nikoho nejspíš nepřekvapí, že si dává pozor na to, aby se stravoval zdravě. Úkol týdne, kterým bude tofu, ho nezaskočí - udělá z něj pomazánku. Jen u polévky si pomůže malou lží – hosté se nedozví, že je zahuštěná moukou. Spolusoutěžící zaskočí také fakt, že některé části menu ohřívá v mikrovlnné troubě. Komu to bude chutnat a kdo bude mít výhrady? „Já si myslím, že by se jídlo ohřívat v mikrovlnce nemělo,“ zazní od jednoho z hostů. Není ale snad k tomu mikrovlnná trouba určena? Ovlivní použití tohoto kuchyňského spotřebiče něčí bodování?

V úterý večeři připraví momentálně nezaměstnaná Sára (28), kterou do soutěžního pořadu přihlásila spolubydlící. Sára má svůj život zobrazený na stěně v pokoji, zachycený na spoustě fotek. Do Česka se vrátila po čtyřech letech z Irska, kde pracovala jako barmanka. Hosté mají proto od Sáry velká očekávání, těší se na světovou kuchyni – jenomže Sára překvapí českou klasikou v novém kabátku. Komplikovat to ale budou mlsné jazýčky jejích spolusoutěžících: dva ze tří mužů u stolu neradi houby, jedna z dam je zase alergická na jablka. Není divu, že Sára bude po celou dobu bojovat především s nervozitou. Vzdor svému bývalému zaměstnání podává Sára pivo ve sklenkách na víno. To je nyní trend, nebo je spíš chyba? Na vysvětlení si počkejte…

VIDEO: Středeční Prostřeno!: Taktik u stolu?

Video
Video se připravuje ...

Středeční Prostřeno!: Taktik u stolu? 

Středa bude patřit marketingové ředitelce Evě (29). Má ráda moderní kuchyni a také se snaží jíst zdravě. A miluje pečené papriky, které pochopitelně zařadí do svého menu. To bude ovšem plné tajuplných názvů, jako je například kuře cacciatore či pastéis de nata. Hostům dají zabrat jenom jména chystaných jídel – co teprve, když dojde na jídlo! Zejména těch cizokrajných chutí na ně bude docela dost. Jak už tomu tak bývá, pondělní kuchtík, v tomto případě Petr, se začíná projevovat jako pořádný rýpal. Zatímco ostatní chválí, on si stěžuje. Ostatní mají ale o jeho kritice jasno: Petr jde tvrdě po výhře. „Hraje si na labužníka, ale to jídlo, co předvedl, tak žádnej odborník to není,“ má jasno Mirek. Nad prostřenými stoly začíná přituhovat…

Všichni jsou zvědaví, jak si s hostitelskou úlohou poradí Vojtěch (23). Působí jako velký pohodář a nikdo nepochybuje o tom, že si života umí užívat. Jak se mu ale bude dařit v jeho hostitelský den? Vojta překvapí tím, že ještě bydlí s rodiči. Dále se dozvíme, že v minulosti hodně cestoval a poznával nové chutě. A jeho cestovatelské zkušenosti se zobrazí i v jídle, které nachystá. Příprava večeře se ale v jeden moment zadrhne, to když se hlavní chod nepovede podle představ. Později na něj zazní spousta kritiky. Vojta si neotřele poradí i s úkolem týdne. Tofu připraví v trojobalu. Jaké to asi bude a jak jeho styl hosté ocení? Petr má výhrady už předem, Sára se těší. Mirek zase není schopný sníst krevety. A cítí se kvůli tomu – podle svých vlastních slov – jako kretén. Jak se na jeho nechuť dívají ostatní?

Poslední večer si vezme na starost školník Miroslav (56). Ten se po celý týden vyjadřoval docela kriticky, a nabízí se tedy otázka, jak to jemu samotnému půjde u plotny. Troufá na docela složité menu, přestože prý moc nevaří – například svíčkovou bude prý dělat úplně poprvé v životě. Jak to dopadne? A jak si poradí s ostatními chody, například s Evinou alergií na jablka, když jako dezert plánuje závin? Bude jí chystat extra verzi známého zákusku, anebo se na to vykašle? Eva v to ani nedoufá a může ji tak jenom čekat příjemné překvapení. Však také Mirka zhodnotí slovy, že je to „střelec“, i když, pravda, v jiné souvislosti. To když se dozví, že většinu jídel, co podává, vařil ten den poprvé. A Petr? Kolik bodů dá tomu, ve kterém vidí největšího soupeře? Fazolová polévka mu přijde jako kaše, a jakmile hostitel odejde od stolu, sonduje, zda ostatním nepřijde moc ostrá.

Jak to nakonec celé dopadne, to nezapomeňte sledovat během příštího týdne, každý všední den od 17.50 na Primě. Jak už tomu tak bývá, největší překvapení čeká pod pátečními pokličkami!

VIDEO: Čtvrteční Prostřeno!: Trable s krevetami a ostrá slova

Video
Video se připravuje ...

Čtvrteční Prostřeno!: Krevety 

Fotogalerie
12 fotografií