Vystoupil ze svého Porsche Cayenne a vydal se k tržnici. Následně prošel kolem jednoho z tamních nákupních center a od té doby už na kamerových záznamech chybí. Jeho nevlastní syn Miroslav Sýkora Blesk.cz potvrdil: „Víme o tom, že tam ještě z bankomatu vybíral větší obnos peněz. Mohlo jít až o několik desítek tisíc korun.“

Pohřešovaný muž musel peníze vybírat z jednoho ze tří bankomatů, kolem nichž procházel. Všechny jsou jen kousek od sebe. „Žádné jiné bankomaty na této tržnici nejsou a další jsou vzdáleny více než dva kilometry. Lidé si z nich běžně vybírají větší hotovost, protože u většiny obchodníků jinak platit nejde,“ řekl Blesk.cz zdroj obeznámený s fungováním tržnice SAPA.

Muž podniká mimo jiné v pronájmu nemovitostí, v silniční dopravě a prodeji lihu.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po Janu Vaculíkovi (56) z Černé Hory na Blanensku. Jeho stopa mizí na pražské tržnici Sapa. Policie ČR

Zamířil jinam?

Od bankomatů k místu schůzky tak scházelo Vaculíkovi jen pár desítek metrů. „Podle sdělení druhé strany už na ni ale nedošel,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek. V daném sektoru přitom neměl jak zmizet, jedná se o rušné a přitom přehledné místo. Musel se ztratit v jiné části tržnice, ať už byly důvody jeho zmizení jakékoliv.

Mordparta to nebude mít snadné

Jak pro CNN Prima News uvedla manželka pohřešovaného muže, případ si s ohledem na jeho složitost a místní příslušnost převzali kriminalisté z pražské mordparty a vyšetřují ho jako zbavení osobní svobody, tedy únos.  „Řekli mi, že vietnamská komunita je velmi uzavřená a že se s nimi špatně domlouvá. Bude to prý těžké vyšetřit,“ sdělila žena. Policisté se podle televize obávají zejména toho, že oblast tržnice je velmi členitá a najít v ní někoho může být obtížné. „Mají tam spoustu skladů a mrazáků a tam, kde je možné ukrýt zboží, je možné ukrýt i lidské tělo,“ řekl televizi kriminalista Josef Doucha.

Také proto policisté ocení jakékoli informace, které by jim mohly pomoci k nalezené pohřešovaného muže. Pohřešovaný je vysoký 175 až 180 centimetrů. Je obézní postavy, má modré oči a krátké rovné vlasy. Není nebezpečný. „Jakékoliv informace k hledanému muži můžete kriminalistům sdělit na lince 158,“ dodal mluvčí policie.

Fotogalerie
42 fotografií