Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Václav Kopta: Vyléčená závislost ho nutí odmítat některé role!

4. května 2021 | 06:00

Kolem známého herce Václava Kopty (55) se stále něco děje. Momentálně se připravuje na důležitou roli v inscenaci Werich, která má premiéru v červnu. S hercem Václavem Koptou jsem se sešla na pražské Kampě, kde stojí Werichova vila. V pracovně Jana Wericha jsme si povídali nejen o chystaném představení, ale také o jeho nedávné brigádě v dopravním podniku nebo o sociálních sítích. A co ještě o sobě prozradil?

Ještě nedávno jste se živil jako řidič autobusu…

Já jsem během pandemie ještě pořád natáčel, ale pořád nás testovali, bylo to hrozné, ale pracoval jsem. A pokud jde o moje angažmá v Dopravním podniku Praha, tak to nešlo o povolání, ale byla to brigáda. Když se to hodilo mně, tak jsem velmi pokorně nějaké termíny nabídl a párkrát jsem se svezl. Tam šlo o splnění dětského snu, a ne se finančně zajistit. Vážně, od začátku jsem do toho šel, že si ten sen splním právě kvůli té časové kapse, která se mi vytvořila kvůli karanténě a covidu.

Jak reagovali lidé, když vás viděli za volantem, poznávali vás?

Moc ne, a to mě překvapilo. Vůbec to není sranda, jezdit s autobusem, který je plný lidí. Bylo to fakt náročné. Já jsem celý život zbytečně zodpovědný a beru si věci moc k srdci. Neumím se moc odvázat, jsem tak vychovaný a mám takovou povahu. A s touhle povahou v pětapadesáti vozit lidi, to je poměrně dost náročné. Já jsem byl šťastný, že mě moc nepoznávali. Musel bych se víc stylizovat, musel bych hrát, že řídím. To se od herce-komika vždy tak nějak očekává.

Na sociálních sítích jste mě nedávno pobavil fotkou v kostýmu Pata. Je skvělé, že vás humor nikdy neopouští. Je to povzbuzující.

Přehraboval jsem se ve fotkách a tenhle kostým je z natáčení úvodní znělky loňského Českého lva. Tuhle fotku jsem tam našel a přišlo mi to vtipný. Měla asi sedm tisíc lajků. Hodně lidí mi psalo, že jsem je pobavil v této těžké době. Mě by vůbec nenapadlo, že z toho bude takový trhák.

Podívejte se na rozhovor s Václavem Koptou:

Video se připravuje ...
Moderátor Kopta po Českém lvu: Proč jsem začal abstinovat? • VIDEO: David Turek, Jan Jedlička

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Lucie Ulmanová
Video se připravuje ...