Podivného chování muže si všimla hlídka v Libušské ulici naproti vietnamské tržnici Sapa ve středu kolem druhé hodiny ranní. Když projížděli kolem, uviděli muže v tmavém oblečení vylézat z křoví s jízdním kolem. Strážníkům muž sdělil, že se byl v křoví vyzvracet. Když strážníci místo ohledali, našli tam dětské kolo. O tom muž údajně nic nevěděl a jeho „skládačku“ prý koupil někde na Smíchově.

Video
Video se připravuje ...

Strážníci našli u podezřelého muže věci, jejichž původ nedokázal vysvětlit. Městská policie Praha

Čtyřiačtyřicetiletý muž svou výpověď neustále měnil, a tak se do toho pomalu začal zamotávat. „Ani původ dalších věcí - dvou balení kávy, lahve rumu a sektu - neuměl vysvětlit. Hlídka si na místo proto přivolala kolegy a společně prošli okolí,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Očitý svědek

V ulici U Bazénu na strážníky zavolal muž, který v tu chvíli kouřil na balkoně. Svědek hlídce sdělil, že viděl muže schovávat pod strom televizi. Strážníci proto prohledali okolí, kde našli ještě dva kusy elektrických topných zařízení, krabici plnou dětských nápojů a monitor k počítači.

„Nedaleko místa nálezu pak objevili vypáčenou stavební buňku, která nyní slouží jako testovací místo na covid,“ řekla Seifertová. Muž měl v batohu velké množství nářadí, to měl údajně od své přítelkyně. Kdo ví ale, jak to bylo doopravdy.

Fotogalerie
10 fotografií