„Doktorům, sestřičkám a všem, kteří teď pomáhají, jsme namalovali obrázky. Je to alespoň něco, co jim v této těžké době může udělat radost,“ řekl Kryštof, který chodí do druhé třídy a do školní lavice se vrátil.

Jeho mladší sestřička zatím do školky nemůže. „Už mi chybí kamarádi. Doma hodně kreslím. Jsem ráda, že můžu namalovat paní doktorku a vedle injekční stříkačku,“ radovala se Karolínka.

A protože Kája ještě neumí psát, vzkaz zdravotníkům napsal za oba starší brácha. „Popřál jsem jim hodně sil, nápis se mi vešel hezky pod sanitku. A aby to bylo veselejší, písmenka jsem udělal barevně,“ popsal svůj výkres Kryštof, který si se ségrou často hraje na doktora a sestřičku.

„Máme dva kufříky se vším, co je potřeba k ošetření pacienta. Maminka nám dala i opravdové náplasti,“ dodala Karolínka.

Děkují i senioři

Během pandemie patřili a stále patří k nejohroženějším skupinám lidí. Naše babičky, dědové, tety a strýcové, zkrátka všichni dříve narození. I oni chtějí poděkovat, a tak se nezřídka mezi dětskými obrázky objeví i vzkazy od nich. Třeba Marcela Ryklíková (70) z Českých Budějovic poslala rovnou báseň. „Celý svět má mnoho obětí, staré, mladé, mámy od dětí. Díky vám je přesto naděje, že nemocným léčba prospěje,“ píše v ní.

Jak se můžete zapojit?

Děti, rodiny, celé třídy i školy nebo jen jednotlivci mohou tvořit obrázky, koláže či psané vzkazy, a to na čistý papír nebo na předlohu, kterou najdete na webu blesk.cz/dekujeme. Nadepsanou čtvrtku najdete také v Blesku pro ženy,  který je na stáncích v prodeji po celý týden.

Malí autoři ať se nezapomenou podepsat, stačí křestní jméno, věk a město. Budeme rádi i za jejich fotku s vlastním výtvorem. 

Poděkování posílejte... 

Na e-mail: dekujeme@cncenter.cz

Na adresu: Redakce Blesk, Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7. Obálku nadepište heslem »Děkujeme«

Nahrávejte přímo na www.blesk.cz/dekujeme 

Pozn.: Odesláním kreseb a fotografi udílíte souhlas s jejich zveřejněním. 

Fotogalerie
88 fotografií

Arenberger v Epicentru: O rozvolnění v Česku i očkování. Kdy odložíme respirátory?

Video
Video se připravuje ...

Arenberger v Epicentru: O rozvolnění v Česku i očkování. Kdy odložíme respirátory? Markéta Volfová, Lukáš Červený