Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šílená nehoda u bran Škodovky: Řidič po epileptickém záchvatu najel do lidí!

Aktualizováno -
28. dubna 2021
09:27
Autor: dce, ČTK, kon - 
28. dubna 2021
06:48

Otřesná nehoda se odehrála před desátou hodinou večer u areálu Škoda Auto. Před jednou z bran pro pěší srazil řidič několik lidí, na místě byli údajně tři zranění. Muž (42) nebyl opilý, podle informací Blesku měl zdravotní potíže. Případ policie vyšetřuje.

Dva lehce a jeden těžce zraněný, taková je bilance noční nehody u brány číslo 11 u areálu Škoda Auto. „Řidič osobního vozidla Volkswagen Passat z dosud nezjištěných příčin vjel ve vysoké rychlosti do skupiny chodců, a to přímo u 11. brány automobilového výrobního podniku,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Nováková. O možných příčinách nechtěla spekulovat, podle našich informací měl mít muž epileptický záchvat. Nehodu vyšetřují mladoboleslavští kriminalisté.

"Lékaři řidiče v nemocnici v Mladé Boleslavi vyšetřili a poté byl umístěn do policejní cely. Přítomnost alkoholu u řidiče policisté vyloučili dechovou zkouškou, nebyl ani pod vlivem omamných a psychotropních látek," dodala Nováková.

Podle serveru TN.cz byl muž po nehodě jako duchem nepřítomný. „Slyšel jsem túrovat motor, pak ránu, otočil jsem se, letěl přímo na nás. Mohl jet tak osmdesát a vůbec nebrzdil, uskočil jsem, minul mě o deset centimetrů,“ popsal svědek, který šel na noční směnu.

 

Video  Auto v Mladé Boleslavi najelo do lidí  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Passat srazil dva muže a mladou ženu a zastavil se o bránu do areálu, ta svým stavem jen potvrzuje drtivou sílu nárazu. Řidič, který údajně není zaměstnancem Škodovky, ale ve voze seděl dál a nic nevnímal. „Lidi na něj řvali, on tam seděl, nic ho nezajímalo,“ doplnil svědek. 

Ten spolu s dalšími lidmi na místě také pomáhal s první pomocí zraněným. Žena utrpěla vážné poranění nohy, z místa nehody ji do nemocnice transportoval vrtulník.

„Na místě byla jedna vážně zraněná žena, které bylo poskytnuto intenzivní ošetření následně byla letecky transportována do Ústřední vojenská nemocnice. Dalším zraněným byl muž, který utrpěl méně závažná poranění a byl do nemocnice transportován pozemní cestou,“ řekla Blesku mluvčí ZZS Středočeského kraje Petra Effenbergerová. Ta také uvedla, že řidiče neošetřovali, takže o jeho zdravotním stavu nemají žádné informace. Nemůže tedy potvrdit ani vyvrátit, že jeho zdravotní stav souvisel s nehodou.

Helena Kordova ( 28. dubna 2021 11:15 )

Pokud je pod lékařským dohledem, má lékař povinnost ho nahlásit a epileptikovi je ŘP na min. 12 měsíců odebrán. Mohl to však u tohoto člověka být jeho první epileptický záchvat v životě. Můj manžel ho měl bez jakéhokoliv varování poprvé ve svých 43 letech. Příchod epileptického záchvatu ve většině případů nerozpoznáte. V té chvíli však ztrácíte naprostou kontrolu nad svým tělem a po záchvatu působíte zmateným až opilým dojmem, než se vaše tělo a mysl dá znovu do kupy. Je mi velmi líto všech zúčastněných.

Jirik-ta ( 28. dubna 2021 09:34 )

jezdí normálně, ale je to nebezpečné

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání