Zloděje zaujalo zaparkované vozidlo Škoda Karoq v pátek v ulici U Lužického semináře. V ní skrz okénko viděl značkovou černou bundu. „Několik minut obcházel okolo, když už byl ,čistý vzduch‘, do vozidla vnikl a odcizil bundu v hodnotě bezmála třech a půl tisíc korun,“ uvádí policejní mluvčí Richard Hrdina.

Z místa se následně urychleně pakoval. Po pár hodinách mu to však nedalo, a tak se na místo činu vrátil. „Tentokrát však během pár okamžiků odjel s celým vozidlem v hodnotě přes osm set tisíc korun,“ líčí mluvčí. Štěstí majitele vozidla spočívalo v tom, že si policisté na dopadení zloděje dali opravdu záležet. Netrvalo to ani několik hodin. „S pomocí pracovníka obsluhy městských kamer sledovali pohyb vozidla i pachatele. V momentě, kdy se vracel k odstavenému autu v ulici Říční, i s potencionálním kupcem, byl kriminalisty zadržen. Šestadvacetiletý muž tak místo získání domluvených osmdesáti tisíc odjížděl z místa s pouty na rukou,“ uvádí Hrdina.

Zloděj, jenž má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel, je nyní ve vazbě a čelí obviněním z dvou trestných činů - krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Hrozí mu až pět let vězení.

Video
Video se připravuje ...

Pražským policistům se podařilo lapit zloděje, který odcizil automobil Škoda Karoq. Předtím z něj ještě stihl ukrást značkovou bundu. Policie České republiky

Fotogalerie
9 fotografií