Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dáda Patrasová slaví 65: Pravda o nahých scénách! Kdo ji nutil sundat i kalhotky a poprask poté, co ukázala prsa!

/
  • Dáda Patrasová slaví 65: Byla jsem moc oddaná a poddajná! A pravda o odhalených fotkách.
    27. dubna 2021 ● 12:52

    Oslava 65. narozenin ji trochu zaskočila. Dáda Patrasová by brala nižší číslo. „Chtěla bych umáznout třicet let,“ svěřila herečka Blesku. Co by udělala jinak? „Vzala bych svůj život do svých rukou,“ přiznává.

    Znamená to, že by si snad nechala záletného manžela Felixe Slováčka (77)? „Existují osudoví muži a ženy a jsou si souzeni. Nedá se jednoduše jít proti osudu,“ vysvětluje herečka.

     

    Nakonec přes všechny muzikantovy eskapády zůstali čtyřicet let spolu a žádný rozvod se nekonal. „Mám i díky Felixovi dvě báječné děti, které bych jinak neměla,“ připomíná vyrovnaně. Jen by prý o sobě během let více rozhodovala, nenechala se tolik ovládat manželem. „Nebyla bych tak oddaná a poddajná,“ dodává.

     

    Neměnila by ani profesní dráhu. „Pro děti pracuju ráda. Na působení v Semaforu vzpomínám s povděkem, byla to moje druhá životní škola, dala mi možná víc než státní konzervatoř. A filmy jsem točila s nejlepšími režiséry, jako byli u nás například Jindřich Polák a Václav Vorlíček a v Německu Horst Seemann,“ chválí Dáda.

     

    Herectví jí učarovalo už v dětství. V Břehové ulici nedaleko Staroměstského náměstí stála za záclonou a snila o hraní. V Přezleticích, kde žila část rodiny, pak hrála ochotnické divadlo. A bylo rozhodnuto.

     

    „Nikdy jsem nijak fatálně nelitovala. Ani v profesi, ani v rodinném životě. Nebo jen chvilku, když mi bylo líto podle mě zbytečně ztracených let. Ale jsou na tom lidé hůř než já a nikdo nevíme, proč se co děje a co nás ještě čeká,“ dodává oslavenkyně.

  • 1.

    Poprvé před kamerou

    První Dádinou rolí bylo chudé dítě v Rodinné poště. Bylo jí deset a navlékli na ni místo vysněných princeznovských šatů děravé oblečení. „Byla jsem hubená a kolenatá. Myslela jsem, že si mě přišli vybrat, protože jsem na školním hřišti vyhrála závody, ale potřebovali dítě, které vypadalo zuboženě,“ popisuje s gustem Dáda.

  • 2.

    Srdeční role? Zavražděná!

    Herečka si považuje role ve filmu Smrt stopařek. Otevřel se jí filmový svět, pak se nabídky jen hrnuly. Dokonce pro větší autentičnost povzbuzovala polského kolegu Marka Perepeczka (†63), který hrál brutálního vraha dvou dívek, aby přitlačil.

     

    Měla pak na krku dlouho modřiny. Původně měl roli ztvárnit Petr Kostka (82), ale asi by ho taková úloha navždy u diváků poznamenala, proto režisér Polák volil zahraničního umělce.

  • 3.

    Dvě děti a dva vnuci

    Dáda má syna Felixe (37), který je muzikant po tátovi. Už mu tleskali i v Japonsku. Má také herecké vlohy, které osvědčil v Divadle na Jezerce, Semaforu i v Hybernii. Dcera Anna Julie (25) je herečka, v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 představuje sestřičku Radku. Loni překonala rakovinu prsu.

     

    Felix už z Dády udělal dvojnásobnou babičku. S hudebnicí Kateřinou (37) mají Felixe Antonína (9). Sice se rozešli, ale panují mezi nimi dobré vztahy. Matkou druhého syna Rafaela Slavomíra (4) je herečka a zpěvačka Míša Zemánková (40). Ani tento vztah nevydržel, ale kvůli synovi spolu vycházejí dobře.

  • 4.

    Výčitky kvůli kalhotkám

    Scéna ze sprchy ve filmu Vrchní, prchni! nedává mužům už desítky let spát. Svůdná Manuela prý ale neměla mít kalhotky. „Scénu vymyslel Láďa Smoljak. Uprosila jsem ho, že si kalhotky nechám. Později mi to vyčítal, litoval,“ prozradila Dáda.

  • 5.

    Svlékla se a uháněli ji

    Jako Emilia Fernandez ukázala Dáda v seriálu Návštěvníci ňadra a vylézala nahá z vody. Vzbudila tím velký ohlas. „Bylo to tehdy až otravné. Pořád mě někdo naháněl,“ postěžovala si herečka. Byla tehdy již zadaná. V hledáčku ji měl muzikant Felix Slováček, který ji chtěl co nejrychleji dostat k oltáři.

  • 6.

    Jak přišla k Dádě?

    Příčina tkví hluboko v rodinné historii. Maminka Dagmary, jak zní správně hereččino jméno, měla po své babičce panenku s porcelánovým obličejem. Dostala ji od dcery hraběte Schwarzenberga, když žila se sestrou a rodiči ve Vídni na jeho panství. „Ta panenka měla černé vlásky a jmenovala se Dádinka,“ prozradila Patrasová. Sama tyto dnes velmi ceněné panenky sbírá.

  • 7.

    VIDEO

    VIDEO: Dáda Patrasová: O koho se teď doma stará? A jak je na tom dcera Anička?

    Video
    Video se připravuje ...

    Dáda Patrasová: O koho se teď doma stará? A jak je na tom dcera Anička? Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

    Fotogalerie
    71 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 34

hejpockej: a proc ma Slovacek tak vyvaleny oci? Co je to za vadu?

(16. 07. 2021 09:29)

illenne: Měla by se zklidnit, chtěla by prý škrtnout 30 let. Trochu neskromná. Taková Květa Fialová, ta uměla stárnout s grácií. To tedy byl rozhovor v tom videu .

(28. 04. 2021 00:23)

NovyZakon: Jen tobě ne, to nase-e -))

(27. 04. 2021 21:56)

NovyZakon: Slováček byl celý život ošklivý chlap. Nevím, co na něm mohla vidět .....

(27. 04. 2021 21:55)

Ksel: 65. rok je posledním rokem středního věku. Od příštího roku bude Dáda patřit mezi starší občany. Dokud si může užívat, ať si užívá. Až nebude moci si užívat z různých zdravotních problémů, tek bude litovat každého dne, ve kterém si neužívala.

(27. 04. 2021 19:39)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy