Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vlak smetl dodávku na železničním přejezdu! Řidič i přes půlhodinovou resuscitaci zemřel

Vlak srazil dodávku na železničním přejezdu.
Vlak srazil dodávku na železničním přejezdu.  (Autor: ZZS KHK)
Aktualizováno -
26. dubna 2021
22:26
Autor: ČTK, rix - 
26. dubna 2021
15:54

V Kostelci nad Orlicí na Rychnovsku se v pondělí krátce po 12:00 střetl na nechráněném železničním přejezdu osobní vlak s dodávkou. Bohužel, na místě zemřel řidič auta, kterého na místě půl hodiny resuscitovali záchranáři. Vyplývá to z informací policie a hasičů. Provoz na trati v úseku Doudleby nad Orlicí - Kostelec nad Orlicí byl přerušen šest hodin. Po dobu výluky České dráhy nasadily náhradní autobusovou dopravu.

Podle mluvčí krajských hasičů Martiny Götzové se ve vlaku nikdo nezranil. Hasiči z vlaku evakuovali 19 lidí, včetně dvou pracovníků drah. „Řidiče jsme z auta vyprostili bez techniky a předali zdravotnické záchranné službě. Na místě zasahoval vrtulník,“ řekla v pondělí Götzová. Podle ní vlak dotlačil automobil na sloup s elektrickým osvětlením, na místě byla poškozena také výhybka.

Na místě zasahovaly sanitky i vrtulník letecké záchranné služby. „Muž za volantem utrpěl velmi vážná zranění. Přestože resuscitace trvala téměř 30 minut, tak jsme byli nuceni konstatovat, že zranění jsou neslučitelná se životem a pacient v průběhu naší péče zemřel,“ uvedl mluvčí krajské záchranky Ivo Novák.

Příčiny tragické nehody vyšetřuje policie ve spolupráci s Drážní inspekcí. Vlak jel od Doudleb nad Orlicí směrem do Kostelce nad Orlicí. Železniční přejezd je za vlakovým nádražím. „Dodávka se čtyřiapadesátiletým řidičem jela směrem na Kostelec přes železniční přejezd, kde je světelné značení, nicméně nejsou tady závory,“ potvrdila mluvčí policie Eliška Majerová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání