Šokující interview ze 7. března pořádně pochroumalo vztahy mezi odloučenými vévody ze Sussexu a monarchy na druhé straně oceánu. 90minutový rozhovor televize CBS navíc odvysílala ve velmi citlivém období pro královskou rodinu, která se tehdy vypořádávala s hospitalizací prince Philipa (†99), který záhy po propuštění z nemocnice zesnul.

Moderátorka Oprah Winfreyová dle svých slov netušila, kam až hodlají Meghan Markleová a princ Harry zajít. „Nikdy bych nevěřila, jak obrovský dopad bude rozhovor mít. A stále má,“ svěřila se televizní ikona v pořadu Nancy O’Dellové.

S vévody ze Sussexu se před natočením rozhovoru neviděla, veškerá komunikace probíhala prostřednictvím zpráv. Ačkoliv se ujistila, že jejich jediným záměrem je vypovědět holou pravdu, tak obvinění z rasismu, šikany a doznání o sebevražedných myšlenkách moderátorka nečekala.

„Byla jsem překvapená. Říkala jsem si ‚Vážně? Opravdu hodláte zajít až tam‘? Síla toho interview tkví v jejich otevřenosti, zranitelnosti a touze po pravdě. To, jakým způsobem odpovídali, zformovalo rozhovor do jeho výsledné podoby,“ cituje slova Winfreyové server People.

Obsah hodinu a půl dlouhého pořadu, který 1.dubna odvysílala i Česká televize, dodnes rezonuje společností. Královská rodina v reakci na obvinění z rasismu rozjela interní vyšetřování, podrobit se mu údajně měli členové rodiny a zaměstnanci paláce.

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Fotogalerie
79 fotografií