Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlapce (2) pokousal pes: „Nešťastná náhoda, je to mazel,“ říká majitel. Dítě leží v umělém spánku

Autor: VaB - 
27. dubna 2021
19:38

Policisté a záchranáři vyjížděli v sobotu do České Skalice. Teprve dvouletého chlapce tam pokousal pes! Dítě je vážně zraněné, skončilo v umělém spánku v nemocnici. Zasahoval i vrtulník. Majitel psa Jiří D. se k šílenému incidentu vyjádřil! 

K hrozivé situaci došlo v sobotu dopoledne na Náchodsku, konkrétně v obci Česká Skalice. Do vesnice rychle vyjela hlídka policie, která na místě nalezla vážně zraněného dvouletého chlapce. Byl pokousaný psem! 

Hlídka následně předala chlapečka záchranářům. „Zároveň zjišťovala všechny okolnosti této události,“ uvedla mluvčí policie Lucie Konečná s tím, že všechny okolnosti jsou předmětem šetření.

Vzhledem k tomu, že byl chlapec zraněn vážně, vyslala záchranná služba Královéhradeckého kraje leteckou záchrannou službu. „Zasahovali jsme u chlapce pokousaného psem. Na místo vyjela záchranářská posádka a vzlétl vrtulník. Dítě bylo ošetřeno, připojeno na umělou plicní ventilaci a uvedeno do umělého spánku. Následně transportováno do nemocnice v Hradci Králové,“ řekl Blesku mluvčí záchranářů Ivo Novák.

V krátkém rozhovoru pro televizi Prima se majitel psa Jiří D. o incidentu vyjádřil jako o nešťastné náhodě. Šel prý jako vždy se svým psem, kterému říká Aron, na procházku do přírody.

Tam potkal známého, otce pokousaného chlapečka, a dal se s ním do hovoru. Psa si dal na vodítko, zatímco chlapeček se držel tátovy nohavice. „V tom kluk zatáhl za nohavici, udělal takové jako ‚eh‘ a Aron se prostě po něm ohnal,“ vylíčil  klíčový okamžik.

Dodal, že neví, co psa vydráždilo, prý možná chlapcův vysoký hlas. Psi tohoto plemena podle něj mají lidi rádi a v Anglii se používají k dětem v mateřských školkách.    

Video  Jak zastavit krvácení. Rady záchranáře Víta Samka  - Petr Němeček/ CNC
Video se připravuje ...

.tg.bb ( 28. dubna 2021 10:08 )

Je to mazel, ale pro jistotu vykastrovaný.

diskutujici ( 28. dubna 2021 06:59 )

Tady jde přesně vidět, že i když majitel tvrdí, že je to mazel, nedá se mu nikdy věřit.
Čokla utratit, vyřízeno.

pragonos ( 28. dubna 2021 05:35 )

Majitelé těchto psů vůbec nechápou, že pes je mazel ve své smečce, což je nejbližší rodina a okolí je pro něho nepřátelské, kde projevuje svoje instinkty. Tito negramotní pejskaři mohou venčit, tak párek andulek. Prostě pes je zbraň a pejskaře potrestat za neoprávněné použití zbraně. Oni chtějí prostřednictvím svého psa ovládat okolí. Plesk mu dá ještě prostor pro svou omluvu. Nechápu.

skaara ( 27. dubna 2021 23:02 )

Nemá tuto psí rasu moc ráda, protože jde o nezvladatelná stvoření se spoustou vrozených vad (miniaturní verze je na to o něco lépe), což neznamená, že jsou prvoplánově zlí, jen neskutečně divocí. Viděla jsem to u nás ve městě - pes ač byl na vodítku neustále skákal do vzduchu a majitelka nebyla schopná ho uklidnit. Sotva ho udržela, i když to nebyl zabiják. Takže to děcko upřímně lituju, musel zažít strašný šok, ale u této rasy mě náhlý útok vůbec nepřekvapuje. Snad se kluk uzdraví bez následků a psa bych dala na převýchovu a pokud neprojde je jedná možnost utracení.

Uživatel_5519529 ( 26. dubna 2021 11:42 )

Mám dotaz jakou měl známku ze zeměpisu Váš redaktor co napsal ten to článek Když Česká Skalice není ani obec ani vesnice jak to napsal ale cca 5000vé město Tak příště si radši ověřte fakta http­s://cs­.wiki­pedi­a.or­g/wi­ki/%C4­%8Ces­k%C3%A­1_Ska­lice

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání