Louis od tohoto týdne nově chodí do školky, ale rozhodně ne jen tak ledajaké - instituce Willcocks Nursery, co je nedaleko Kensingtonského paláce, má jen ta nejlepší hodnocení a doporučení. Ostatně už tam chodila i jeho starší sestřička Charlotte (5), než odešla za bráchou Georgem (7) do velké školy - Thomas's Battersea (a je pravděpodobné, že za rok tam poputuje i Louis).

Možná by sem býval chodil i George, ale v té době ještě jeho rodiče Kate (39) a William (38) nebydleli v Londýně, a tak to přece jen měli blíž do Norfolku. Teď pro ně ale zase bude jistě pohodlnější, když budou mít dvě ratolesti na stejném místě. Jak již před časem uvedla královská expertka, sami své potomky do školky a školy vozí a vyzvedávají je. Prý jsou velmi přátelští, obzvlášť princ William se tam prý vždy rád s někým zastaví na kus řeči.

Jak se ve školce líbí samotnému Louisovi, není známo, ale není důvod, aby mu tam něco scházelo. Tato instituce, založená v roce 1964, kterou dnes vede ředitelka Lavinia Taylorová spolu se svým čistě ženským týmem, má za cíl hlavně šťastné a spokojené děti. „Cítíme, že je velmi důležité, aby si děti užily svůj první zážitek se školním životem a byly tak připraveny na to, co přijde dál,“ cituje Mirror vedení školky, jejíž zaměstnanci se zaměřují na týmovou práci, nezávislost a laskavost.

VIDEO: Harryho a Williama na pohřbu prince Philipa (†99) odděloval bratranec.

Video
Video se připravuje ...

Harryho a Williama na pohřbu prince Philipa (†99) odděloval bratranec. reuters

Režim je ve Willcocks Nursery rozdělen na dopolední a odpolední program. Ranní hodiny začínají volnou hrou, kde si děti mohou vybrat mezi příběhy, hraním rolí, vědou, uměním či fyzickou aktivitou. Následuje čas v kroužku a poté ještě společný skupinový čas s paní učitelkou. Později se děti rozdělí do menších skupinek a věnují se například zpívání písniček, přírodě, básničkám, vaření, skládačkám či herectví. Pokud Kate a William zvolili odpolední školu, Louise čeká také hra na zahradě, zpěv hymny, výchovné hry a dětské písničky rýmovačky.

To vše ale samozřejmě není zadarmo, spíše naopak - dopolední školka stojí podle jejich oficiálního webu 3400 liber za semestr (100 tisíc Kč) a odpolední pak 2 250 liber (66 tisíc Kč) za semestr, přičemž semestry jsou hned tři (od ledna, dubna a září), což znamená, že rodiče musí dát za 16 950 liber za rok, pokud chtějí, aby se jejich dítko účastnilo všech aktivit během dne. V přepočtu to tak činí 501 tisíc korun. Navíc má školka i další poplatky, a tak to opravdu není místo pro sociálně slabé. Naštěstí Kate a William asi zrovna s tímhle problém nemají.

Fotogalerie
70 fotografií