Královny pořádku Lucie Kocman a Pavlína Štefanová z projektu O domovē dokážou vyřešit problém s úklidem jednou provždy. Jejich promyšlená řešení nevyžadují žádné stavební úpravy – využívají prostor, který je k dispozici. Nedají dopustit na šikovné organizéry, díky nimž je možné uchovávat věci v logických souborech tak, aby byly po ruce, když jsou zapotřebí, aby nepřekážely, když se nepoužívají, a hlavně aby nový řád vyhovoval obyvatelům konkrétní domácnosti.

Právě rozhovorem s klienty vždy práce Lucie a Pavlíny začíná. Musí zjistit, jak lidé žijí a jaké nároky mají na prostor, který obývají. Jinak tomu nebylo ani v případě kuchyně Michala Holána, kterého znáte třeba jako poručíka Votavu ze seriálu Policie Modrava, nebo při dalším zásahu Královen pořádku, tedy při proměně koupelny a k ní přilehlé chodby v bytě čtyřčlenné rodiny.

Fotogalerie
8 fotografií
Cesta ven z chaosu

„Kuchyň jsme nedávno měnili a nechali si ji vyrobit na míru,“ svěřil se nám Michal Holán. „I kvůli nástupu pandemie jsme už nezvládli koupit vnitřní organizéry a věci v kuchyni si tak trochu žily vlastním životem, aniž by to vždy bylo úplně praktické,“ přiznal herec a hrdý otec dvou synů Michala a Marcuse.

V kuchyni ovšem kouzlí především jeho partnerka Anika a právě s ní Lucie a Pavlína konzultovaly veškeré zamýšlené změny. A o co konkrétně šlo? „Nebylo tu přesně určené místo na potraviny, které tak byly rozmístěny všude možně,“ uvádí Lucie. „Stejně tak bylo problém to, že potraviny nebyly správně uskladněny a dále v kuchyni zabíraly místo nepoužívané věci,“ doplňuje Pavlína.

Jak si Lucie a Pavlína s organizací kuchyně poradily? A jaké jsou jejich tajné tipy? To se dozvíte v našem videu. Tyto a další proměny můžete zhlédnout v rámci seriálu Královny pořádku, který vysílá internetová televize Mall.tv od konce dubna každý čtvrtek. Více se dozvíte a uvidíte také v časopise Blesk Bydlení. Aktuální vydání seženete na novinových stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE.