Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Senát má jasno: Výbuch ve Vrběticích byl státní terorismus. Diplomaty by dál vyhošťoval

Aktualizováno -
21. dubna 2021
19:40
Autor: ČTK, Mii - 
21. dubna 2021
17:08

Senát označil útok ve Vrběticích, za kterým stojí podle českých bezpečnostních složek ruští agenti, za akt státního terorismu proti jednomu členskému státu, a tím celé EU. Vyzval dnes současně vládu, aby vypověděla Rusku smlouvu o přátelství a spolupráci. Až na jednoho by měla vyhostit z Prahy ostatní pracovníky ruského velvyslanectví.

Horní komora také doporučí vládě projednat kauzu v Radě bezpečnosti OSN a také orgánech NATO a EU a požádat členské země o podporu a pomoc. Vláda by podle Senátu měla využít „všech nástrojů a možností, které České republice členství v uvedených organizacích poskytuje“.

Senát podpořil dosavadní vypovězení 18 pracovníků ruského velvyslanectví, kteří byli identifikováni jako důstojníci ruských tajných služeb. Následný krok režimu ruského prezidenta Vladimira Putina, který na oplátku vypověděl z Moskvy 20 českých diplomatů, označili senátoři za eskalaci napětí.

Video  Velké letadlo a spousta kufrů: Takle se „pakovali“ ruští diplomaté z ČR  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Vrbětická krize

ONLINE: Vrbětická krize Oznámení české vlády Tajná jednotka 29155 Ruská reakce Šéf BIS Michal Koudelka Stopy ruských agentů v ČR Projev prezidenta Zemana

e.lesanova ( 22. dubna 2021 01:38 )

Buď jsme jen využitými blbečky, kteří mají mít v ruce onu první zápalnou šňůru, která má spustit lavinu konfliktu nebo skončíme jako idioti i před ostatními státy EU, kteří nás mají i tak za podřadnou svoloč, ale těžko uvěřit, že by politici jiných států zatáhli své obyvatele do případné války kvůli důkazy nepodložené, 7 let staré kauze Fascinující je ovšem, kolik takových politiků máme u nás, kteří zuby nehty eskalují situaci a přikládají pod kotlem....fanatičtí šílenci bez zodpovědnosti

e.lesanova ( 21. dubna 2021 22:28 )

esprit ( 21. dubna 2021 21:03 )

A koblih Kulhánek Senát poslechl včetně prezidenta s Babišom.

esprit ( 21. dubna 2021 21:02 )

Blbé, blbší, nejblbější! ANO jsou koblihouši.

pfoto1 ( 21. dubna 2021 20:35 )

Tu smlouvu, co podepisoval Venca Chrchla Flaška a tu kterou mu připravoval "stínový prezident" páter Fišer, který je na obrázku u článku a horlivě proti ní zbrojí?

Zobrazit celou diskusi