Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ať už nemocnice berou i jiné pacienty než s covidem! Milan se nemůže dočkat operace

Autor: zde - 
21. dubna 2021
09:39

Loni v březnu měl jít na operaci vyhřezlých plotének. Milan Czaker (40) z Březové na Uherskohradišťsku se ale kvůli opatřením spojeným s covidem-19 nedočkal. Nová naděje mu svitla až nyní.

„Už se nemůžu dočkat. Čekání je hodně nepříjemné. Už aby začaly nemocnice brát i jiné pacienty, než ty s covidem-19,“ přeje si Czaker. Kvůli vyhřezlým ploténkám proleží většinu dne v posteli. Pohyb mu dělá velké problémy.

Aby toho nebylo málo. Na operaci už téměř půl roku čeká i jeho manželka Jana. „Lékaři jí zjistili sedm centimetrů velkou cystu na nadledvince. Původní termín operace měla v listopadu,“ upozornil Czaker.

Ani jeden z manželů Czakerových zatím od nemocnice náhradní termín operace nedostal. Věří, že se brzy dočkají. Všechny oslovené nemocnice začaly tento týden objednávat pacienty odložených operací.

Už operují

Nemocnice ve Znojmě provedla v pondělí 19. dubna první odloženou operaci páteře. Zahájení zákroků hlásí i Fakultní nemocnice Brno, Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně či nemocnice Břeclav.

VIDEO: Blesk Podcast: Koronavirus může u dětí zanechat následky. Imunoložka Bloomfield poradila, co sledovat.

Video  Blesk Podcast: Koronavirus může u dětí zanechat následky. Imunoložka Bloomfield poradila, co sledovat  - Jiří Marek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa