Pozornost policejní hlídky na sebe motorkář přivedl tím, že se v Praze proháněl na stroji, kterému ale scházela registrační značka. „Řidič motocyklu následně nereagoval na výzvy k zastavení a policistům se snažil ujet,“ sdělil pro Blesk.cz mluvčí Policie ČR Jan Rybanský. „V ulici Pod Lečí pronásledovaný nezvládl řízení, vyjel z vozovky, havaroval a došlo ke zranění.“

Policisté zveřejnili video, kde je motorkářova zběsilá jízda zachycena. Mladík jel jen v krátkých kalhotách a krátkém tričku, policistům chtěl zmizet po trávníku, odbočil tedy mimo silnici, jenže nájezd na obrubník nevybral. I se strojem udělal několik kotrmelců, než se konečně zastavil. V tu chvíli už k němu běželi policisté. 

Podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy Jany Poštové se nemělo jednat o nic závažného. „Ošetřili jsme dvacetiletého muže s lehčím úrazem bérce a převezli jsme jej do Fakultní nemocnice v Motole,“ řekla Blesku.

Video
Video se připravuje ...

Policisté v Lipencích pronásledovali motorkáře, který nereagoval na výzvy k zastavení. V ulci Pod Lečí se vyboural a poranil na noze. (20. dubna 2021) Policie České republiky

Proč motorkář ujížděl? To je otázka, na níž policisté budou nyní hledat odpověď. V prvém případě to byla samozřejmě absence registrační značky. „Dvacetiletý mladík hlídce ujížděl, neboť není držitelem řidičského oprávnění. V nejbližších dnech se tak bude zodpovídat u přestupkové komise nejen za přestupky v dopravě, ale i na úseku veřejného pořádku,“ dodal Rybanský o den později. Orientační zkouškou bylo prokázáno, že muž nepožil alkohol ani jiné omamné látky.

Fotogalerie
17 fotografií