Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž (37) vyhrožoval skokem ze skály: Dramatická záchrana na poslední chvíli!

Policisté z Kralup nad Vltavou.
Policisté z Kralup nad Vltavou.  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
20. dubna 2021
10:28

Chtěl skočit ze skály, nebo pod vlak, volal policistům, křičel… Sedmatřicetiletý muž stál na skalním výběžku, odhodlaný skočit a ukončit svůj život. V tom ale přiběhli policisté z Kralup nad Vltavou a zachránili ho. Dorazit o pár vteřin později, mohlo to dopadnout tragicky.

Informaci o sebevrahovi přijal operační důstojník 12. dubna v pondělí kolem deváté hodiny ráno. Muž volal, že svůj život ukončí v Kralupech nad Vltavou skokem pod vlak, nebo ze skály. Policista na telefonu neváhal a začal hned jednat. 

Volání vypadávalo, několikrát se opakovalo. Muž při tom křičel nebo vydával různé skřeky. Ostatní policisté v terénu tou dobou pátrali a hledali, kde by se muž mohl nacházet. O pomoc poprosili i strážníky, kteří mají pod palcem městské kamery.

Po chvilce pátrání byl muž spatřen na hraně vysoké skály. Na policisty nereagoval, pouze křičel, že chce skočit. Policistům bylo jasné, že to dotyčný myslí vážně. Dali se proto do běhu a běželi k muži. Ten už se připravoval, že skočí! 

A v tom přiběhl policista a zachránil ho. Na poslední chvíli mu v tom zabránili, povalili na zem a zajistili. „Na místo byla přivolána zdravotnická záchranná služba, která si ho fyzicky nezraněného převzala do své péče a převezla ho do nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Johnová.

Své kolegy nezapomněla pochválit. „Díky skvělé práci, profesionalitě, odpovědnému a pohotovému přístupu policistů oddělení hlídkové služby, kteří neváhali riskovat svůj život, se podařilo zachránit další lidský život.“ 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Psychoporadna Blesku: Svěřte se, specialisté vám poradí. Psychoporadna Blesku: Svěřte se, specialisté vám poradí. | Blesk.cz

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání