Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mámu (†47) čtyř dětí zastřelil omylem soused, když si čistil zbraň

Jennifer Edelenová (†47) zemřela poté, co ji zasáhl výstřel ze sousedovy zbraně.
Jennifer Edelenová (†47) zemřela poté, co ji zasáhl výstřel ze sousedovy zbraně.  (Autor: GoFundMe)
Autor: štt - 
18. dubna 2021
20:46

Muž na Floridě omylem zastřelil matku čtyř dětí. Smrtelná rána měla z hlavně vyjít během běžné údržby zbraně. Postřelená Jennifer Edelenová (†47) na místě zemřela. Policie případ nyní vyšetřuje, avšak muž zatím stojí mimo obvinění.

Matku čtyř dětí zabila zbloudilá kulka, která vyšla ze sousedovy pistole. Nejspíš šlo o nešťastnou náhodu způsobenou špatným zajištěním zbraně. Soused se nacházel na zahradě zhruba 35 až 45 metrů od své sousedky.

Zemřela před narozeninami

Jenniferina dcera se v době nešťastné střelby nacházela doma s matkou. Po zaslechnutí výstřelu okamžitě zavolala policii. Během telefonátu otřesená teenagerka údajně policii řekla, že slyšela výstřel nebo blesk. Později našla matku ležící bezvládně venku na trávníku. Edelen, která by tento měsíc oslavila 48. narozeniny, byla později prohlášena za mrtvou.

Kancelář šerifa v Jacksonville uvedla, že z úmrtí zatím není nikdo podezříván, ale přesto bude probíhat vyšetřování. Seržant Edwin Cayenne z oddělení vražd Úřadu šerifa řekl: „Zdá se, že jde o tragickou nehodu, která má ty nejhorší výsledky.“ Dále sdělil, že soused spolupracuje na jejich vyšetřování.

Obviní souseda?

Cayenne dodal, že jeho tým vedl jednání s úřadem státního zastupitelství vyhodnocující podíl sousedovy viny. Vše nejspíš bude záležet na verdiktu balistických expertů, kteří zkoumají doličné zbraně.

Edelenina sousedka Linda McHenryová si dle deníku Daily Mail nemyslí, že by pachatel měl čelit obvinění: „Můj soused je velice dobrý člověk. Policii se k celému incidentu přiznal a vím, že jej Jenniferina smrt hluboce zasáhla“. McHenryová dále popsala svou sousedkou jako „milující a milovanou osobu“.

Rodinní příbuzní zřídili sbírku na pokrytí nákladů na pohřeb milované Jennifer.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání