Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Svérázný léčitel, který operuje mačetou, na covid předepisuje rum. Poradili mu to duchové

Autor: tsv - 
17. dubna 2021
10:10

Kubánský duchovní léčitel má před svým pracovištěm fronty, podle místních jsou jeho praktiky zázračné. Duch mu poradil, aby nákaze koronavirem předcházel za pomoci lahve rumu. Operace provádí mačetou. Informuje o tom server Daily Mail.

V době pandemie předpisuje Jorge Goliat Kubáncům půl lahve rumu týdně, aby si zajistili pevné zdraví a nenakazili se koronavirem. Ačkoli je místním obyvatelům přístupná bezplatná zdravotní péče, stále častěji vyhledávají alternativní medicínu.

Populární léčitel, který tráví většinu dní pod vlivem alkoholu a nikotinu, tvrdí, že ho před třiceti leti navštívil duch, jenž mu poradil, aby léčil lidi svou mačetou. Operacím a alternativní léčebné péči se od té doby věnuje plnočasově a denně provádí 120 až 150 zákroků.

Na Kubě, zemi o 11 milionech obyvatelů, se medicíně aktivně věnuje 33 000 praktických lékařů. Na jednoho licencovaného lékaře tak připadá 343 lidí. Zdravotnický systém se dále skládá z 498 poliklinik, které nabízejí specializovanou péči. Mnoho Kubánců se však s žádostí o pomoc obrátí raději na alternativní léčitele.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa