Kolik babiček díky nim zase může péct nedělní bábovku, kolik dědečků řádit s vnoučaty? A kolik tatínků a maminek se může zase naplno věnovat svým koníčkům, pracovat, a především se radovat ze svých potomků? Jsou to právě zdravotníci, kdo se s vypětím všech sil snaží, aby se všichni mohli znovu setkávat, objímat a smát. Bez ohledu na obavy o vlastní rodiny a ubývající síly, od prvního okamžiku, kdy koronavirus udeřil na Česko!

„Před více než rokem obrátila pandemie covid-19 naše životy naruby a dotkla se všech. Především lékaři a zdravotnický personál se už dlouhé měsíce a pod obrovským tlakem denně konfrontují s jejími smutnými důsledky. Proto jim, ale i všem dalším, kteří neúnavně pomáhají, DĚKUJEME!,“ uvádí výzvu a projekt Děti podporují zdravotníky šéfredaktor Blesku Radek Lain.

Namalujte vzkaz

„Uvědomujeme si, že zvláště pro děti je situace velmi náročná,“ pokračuje s tím, že i ti nejmenší museli přerušit kontakt se spolužáky, s kamarády, často i s prarodiči. „Zrušily se jim kroužky a omezily obvyklé aktivity. Musejí se vyrovnávat s proměněnou atmosférou v rodinách a jejich strach a obavy jsou o to horší, že situaci nemohou nijak ovlivnit nebo jí lépe porozumět,“ vysvětluje Radek Lain, proč se Blesk rozhodl zapojit právě je.

„Chceme vytvořit v rodinách prostor a příležitost vysvětlit všechny souvislosti, odpovědět na otázky, které je trápí, a především formou malování obrázků jim umožnit být aktivní součástí a poděkovat těm, kteří si to zaslouží,“ dodal Radek Lain.

Video
Video se připravuje ...

Děti malují obrázky pro zdravotníky a vzkazují Děkujeme! Blesk.cz

Jak se můžete zapojit?

Rodiny, školy, celé třídy nebo každý za sebe může vytvořit obrázek, kterým poděkuje zdravotníkům, ať už z druhého konce republiky, nebo těm, které zná ze své nemocnice. Fantazii se meze nekladou, dílko může být malované, lepená koláž i psaný vzkaz – cokoli, co dítě napadne.

Vzkaz zaznamenejte na čtvrtku, která je vložena jako příloha dnešního deníku Blesk. Předlohu lze také stáhnout z webu Blesk.cz/dekujeme a vytisknout. Najdete ji i celý příští týden v časopise Blesk pro ženy.

Využijte ale i své vlastní papíry nebo třeba trička. Malí autoři, ať se nezapomenou podepsat, stačí křestní jméno, věk a město. Budeme rádi, když kromě kresby samotné pošlete také fotografii malého umělce s jeho dílkem.

Tuto kartu najdete DNES uvnitř TV MAGAZÍNU!

Speciální čtvrtka pro poděkování je vložena jako příloha pátečního deníku Blesk, ale dá se i stáhnout z webu Blesk.cz/dekujeme.
Autor: Blesk
2. strana má místo na vzkaz či menší obrázek.
Autor: Blesk

Svá poděkování posílejte...

  1. Na mail: dekujeme@cncenter.cz
  2. Nebo na adresu: Redakce Blesk, Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7. Obálku nadepište heslem „Děkujeme“
  3. Nahrávejte přímo na www.blesk.cz/dekujeme

Pozn.: Odesláním kreseb a fotografií udílíte souhlas s jejich zveřejněním.

Děti podporují zdravotníky: Děkujeme, že vracíte lidem zdraví a naději!
Autor: archiv Blesku, GettyImages, ShutterStock, Freepik, Slávka Červená
Video
Video se připravuje ...

Takhle vznikal obrázek pro zdravotníky! 12letá Maruška z Prahy sama natočila časosběrné video Blesk.cz

Fotogalerie
42 fotografií