Modelky Poppy Delevingneová a její sestra Cara, známější pro své působení v mnoha hollywoodských blockbusterech, jako byl například sci-fi filmy Valerian a město tisíce planet či komiksový Sebevražedný oddíl, nebo ze seriálu Carnival Row, jenž se natáčí v Česku, měly zvláštní vztah k zesnulému princi Philipovi. Po smrti vévody z Edinburghu totiž sdílela Poppy na instagramu černobílou fotografii své babičky z otcovy strany, Angely Delevingneové (†102), s tehdy sedmnáctiletým princem Philipem po boku. Snímek pořídil v roce 1938 na pláži v Benátkách Angelin manžel Edward Dudley Delevingne (†68), tedy dědeček obou dívek.

Z fotografie přímo dýchá letní pohoda - mladičký Philip na ní pózuje v košili s krátkým rukávem, v dlouhých kalhotách a bílých botách, zatímco Angela, která byla o devět let starší než Philip, na sobě měla možná plavky, možná letní šatičky a sandálky na klínovém podpatku. Sedí vedle sebe a oba mají položené lokty na velkém pruhovaném polštáři. Tato fotografie vznikla před neuvěřitelnými 83 lety, tedy o pouhý jeden rok dříve, než byl princ Philip představen tehdy třináctileté princezně Alžbětě (94), budoucí britské královně. Poté teprve vzplála první jiskřička jejich lásky, po dlouhá léta udržovaná jenom prostřednictvím dopisů.

VIDEO: Majetek britské královské rodiny: Opravdu jsou to boháči? Nebo je to jinak?

Video
Video se připravuje ...

Majetek britské královské rodiny: Opravdu jsou to boháči? Nebo je to jinak? Videohub

Poppy ke snímku dokonce připojila i roztomilou vzpomínku, v níž cituje uznalá slova své babičky na princovo konto: „Moji bratranci si pamatují, jak po setkání s ním prohlásila, že z něj jednoho dne bude pro někoho velmi dobrý manžel. A měla pravdu.“ V tom s ní rozhodně nelze nesouhlasit - princ Philip byl manželem britské královny po více než 73 let a po celou dobu ji podporoval. Vzdal se kvůli ní svých titulů a nároků coby prince řeckého a dánského, dobrovolně opustil aktivní vojenskou službu, aby mohl svou ženu doprovázet při reprezentačních povinnostech doma i v zahraničí, a konvertoval dokonce i k jiné víře.

Fotogalerie
59 fotografií