Nepil je druhým pražským zastupitelem ANO, který hnutí opustil, prvním byl bývalý ministr financí Ivan Pilný. ANO je v Praze v opozici a v 65členném zastupitelstvu má jeho klub 12 členů. „Je to pravda (že jsem vystoupil), ale nechci to nijak víc komentovat,“ řekl Nepil.

Místopředseda zastupitelů a místostarosta Prahy 11 Prokop serveru řekl, že Nepil uvedl zdravotní a osobní důvody a že již nechce v příštích volbách kandidovat.

Nepil zůstane nadále zastupitelem na magistrátu i městské části. Z postu předsedy magistrátního klubu ANO odcházet nebude a zůstane jím jako nestraník. Ve funkci nahradil na konci loňského listopadu poslance a zastupitele Patrika Nachera (za ANO), který odstoupil z časových důvodů. Ani Nacher není členem ANO.

Nepil je pražským zastupitelem druhé volební období. Stejně tak v Praze 8, kde byl v minulém volebním období zástupcem starosty. Nyní je v obou zastupitelstvech v opozici, v městské části ale podpořil menšinovou radu ODS, TOP 09 a STAN s Patrioty pro Prahu 8.

Volby v Praze vyhrála ODS se ziskem necelých 18 procent hlasů, má 14 mandátů. Na druhém místě skončili Piráti, kteří mají 13 zastupitelů, stejný počet jako další Praha Sobě a Spojené síly pro Prahu. Do zastupitelstva se dostalo ještě ANO s 12 zastupiteli.