Policisté do nemocnice zamířili po anonymním udání, že na chirurgické ambulanci ordinuje údajně opilý zdravotník. „Na základě toho hlídka vyjela do nemocnice a provedla orientační dechovou zkoušku na alkohol u jednoho ze zaměstnanců s pozitivním výsledkem,“ potvrdila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Podle serveru novinky.cz nastoupil dotyčný lékař službu v sobotu večer, policie přijela do špitálu krátce před půlnocí. Po pozitivní dechové zkoušce měl doktor souhlasit s odběrem krve. V práci jej vystřídal kolega.

Na základě podnětu jisté osoby kontaktovala policie nemocnici a vyžádala si test jednoho z externích pracovníků, který v nemocnici vypomáhá. Prokazatelné výsledky nemáme zatím k dispozici," uvedl mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.  

„S dalšími kroky čekáme na výsledek krevní zkoušky. Pokud bude pozitivní, spolupráci úplně ukončíme,“ dodal podle novinek.cz mluvčí.

Loňský incident

Nejedná se o první incident spojený s alkoholem. Loni koncem května opilý lékař usnul v Domažlické nemocnici na střeše. Před tím prý nutil pacienta (51), který si stěžoval na bolest na hrudi a obával se, že má infarkt, cvičit.

Policistům tehdy  zdravotník nadýchal 1,6 promile. „Byl obviněn z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala policejní mluvčí Dagmar Brožová. Lékaři hrozí až rok vězení. Pacienta tehdy převezla záchranka do nemocnice v Plzni, infarkt se u něj nepotvrdil.

VIDEO: Na Slovensku ordinoval opilý lékař, byl na pacienty agresivní.

Video
Video se připravuje ...

Lékař byl agresivní na pacienty: Ordinoval opilý! TV JOJ