Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šťastná zpráva pro Terezu (24): Znovu stane před soudem!

Autor: rc - 
14. dubna 2021
05:05

Tereza , která si v pákistánském vězení odpykává víc jak osmiletý trest za pašování velkého množství drog, má důvod k malé oslavě! Už v červnu totiž Češka znovu stane před soudem. Vrchní soud v pákistánském Láhauru schválil žádost o projednání jejího odvolání a bude se zabývat jejím případem.

V březnu oslavila trpké výročí Tereza, která už třetí rok tráví v pákistánském vězení. Dnes čtyřiadvacetiletá Češka byla v lednu roku 2018 zadržena na tamním letišti poté, co v jejím zavazadle našli celníci bezmála devět kilogramů heroinu. Soud s pohlednou blondýnkou se táhl a verdikt padl až v březnu roku 2019. Rozsudek soudu zněl osm let a osm měsíců ve vězení. Tereza se však s verdiktem nehodlala smířit a snaží se všemi silami očistit své jméno.

„Chci říct, že každý dělá chyby, což je sice klišé, ale něco na tom je. Já se ze svých chyb poučila, změnila jsem se a nemůžu se dočkat domů. Jestli to bude příští rok, nebo za zbývajících pět let, nevím. Mě stále naděje neopouští!“ napsala koncem listopadu Blesku v dopise.

V březnu navíc Tereza vyměnila právníky. Zdá se tedy, že se věci daly do pohybu. „Za dva roky její bývalý právník nedosáhl rozhodnutí o odvolání. Selhal a Tereza se na něj rozzlobila. Tereza nyní vkládá naděje na propuštění do Navída Básira,“ uvedl zdroj z Pákistánu Blesku s tím, že Navíd je právník, který má bohaté zkušenosti s drogovými případy.

Nyní má konečně Tereza alespoň malý důvod slavit, jelikož soud schválil její žádost o projednání odvolání, dokonce již byl stanoven termín prvního stání odvolacího soudu! „Vrchní soud oznámil Tereze během koronavirové pandemie velké zprávy. Terezino čekání skončilo,“ oznámil zdroj z Pákistánu Blesku s tím, že soud se bude konat již v červnu.

„Tímto vás informujeme, že případ Tereza H. vs. stát je stanoven soudem na 17. června 2021,“ informoval soud s tím, že soudu bude předsedat soudkyně Alia Neelumová. V minulosti měl soud Terezin případ projednávat už třikrát, ale zatím k tomu z různých důvodů nedošlo.

Jan Brandis ( 14. dubna 2021 12:13 )

Ta tam musí být podle přiblbel z blesku tak šťastná, že se ji domů ani nechce 👌

cukrenka ( 14. dubna 2021 10:56 )

Může se někdo změnit od základu? Myslím, že je to jako škrábat na dveře, které by jsme rádi otevřeli.

eiben ( 14. dubna 2021 09:35 )

v Jihovýchodní Asii by dostala trest smrti

bullshit ( 14. dubna 2021 08:04 )

Vidím to v budoucnu na řád Bílého lva...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání