„Dneska jsme tady letos poprvé a je to bída,“ řekl ČTK prodejce na Tylově náměstí v blízkosti zastávky metra I. P. Pavlova. V dopoledních hodinách pršelo, bylo chladno, posléze začalo i sněžit. Mezi stánky s kedlubnami, petrželí a jarními květinami tak prakticky nikdo nebyl. Dvoumetrové rozestupy mezi stánky byly na místě dodržené.

Lepší situace byla v Pražské tržnici v Holešovicích, kde se začalo prodávat v Hale 22. U vchodu kontroloval pracovník, zda lidé mají nasazené respirátory. Někteří prodejci v hale ještě chyběli, zákazníků však v ní bylo více než na trzích pod širým nebem. Prodejci v několika případech se slevou doprodávali starší zboží, které dříve neměli kde nabídnout, například česnek. S venkovním prodejem začali i další stánkaři, například ovoce a zeleninu v chumelenici nabízel prodejce u metra Kobylisy.

V dalších dnech by měli stánkaři začít prodávat i na dalších místech. Například v úterý v tržnici na Kubánském náměstí, ve středu na náměstí Jiřího z Poděbrad a v sobotu se otevřou trhy na podskalské náplavce a na Vítězném náměstí.

Vláda minulé úterý rozhodla, že kromě některých obchodů se ode dneška budou moci otevřít farmářská tržiště. Ode dneška skončil nouzový stavu, v důsledku kterého končí i zákaz cest mezi okresy. Do škol se také začali vracet ve střídavé výuce žáci prvního stupně základních škol a do školek předškoláci.

Fotogalerie
28 fotografií