Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Psi v Rumunsku hladoví, jsou nemocní a žijí v hrozných podmínkách: Pomoci jim chce český spolek

Autor: jel - 
15. dubna 2021
21:07

Neziskový spolek Nebelvira’s help for animals pomáhá zachraňovat zvířata. Nezaměřuje se však pouze na Českou republiku, ale pomáhá i v zahraničí. Ve facebookovém příspěvku nedávno zástupci spolku informovali o tom, v jak hrozných podmínkách žijí pejsci v Rumunsku. Těm chtějí pomoci tak, že je převezou do Česka a najdou jim nový domov. Tato záslužná činnost ovšem stojí hodně peněz a tamní útulky spolku záchranu rozhodně neulehčují.

„Podpořte nás prosím na naši cestě do Rumunska. Jedeme na pomoc těm, kteří to opravu potřebují,“ píše spolek na stránkách, kde dále uvádí, v jak strašlivých podmínkách žijí rumunští pejsci. Zástupci spolku chtějí zoufalým chlupáčům pomoci, některá zvířata si proto jedou vyzvednout z útulků. Další chtějí zachránit přímo z ulice. Pro většinu z nich už prý mají zajištěný nový domov.

„Hladoví a nemocní psi, bez péče či bez domova, často i mrtvá těla ležící jen tak na ulici,“ popisují členové Nebelvira's své zkušenosti z balkánské země. Jenže, aby mohli zvířátkům zajistit důstojný život, potřebují finanční prostředky. A ty momentálně nemají. Navíc se jim po poslední cestě právě do Rumunska rozbila dodávka a její oprava byla také velmi nákladná.

„Na cestu do Rumunska potřebujeme celkem 15 000 Kč, ale aktuálně nemáme nic, jelikož nám státní útulky v Rumunsku ztěžují podmínky pro adopci, takže jen samotný překlad českých dokumentů do Rumunštiny nás vyšel na 8 639 korun,“ vysvětlují, proč prosí o pomoc.

Video  Oslabená štěňata fenek odebraných z pardubického pekla umírala jedno za druhým. Moris, Murphy a Gabe měli štěstí, zázrakem přežili  - Kateřina Lang
Video se připravuje ...

krapotkin ( 17. dubna 2021 02:10 )

Asi jste nikdy nebyli na Sardinii nebo na sídlišti Lunik v Košicích. Tam jsou na tom pejsci úplně stejně.

Sibyla ( 16. dubna 2021 05:24 )

raději pomáhat útulkům u nás. Proč se máme pořád starat o cizí problémy? Nemáme tady dost trpících zvířat, že musíme dovážet psy z ciziny? Tohle je jen takový spolek typu "Afrika potřebuje (psi potřebují)". Pár psů odvezou a stovky se jich mezitím narodí - na ulici, v bídě, v hladu.

Ramita ( 16. dubna 2021 01:42 )

Kdy už se ta lidská rasa změní a přestane být chamtivá a příliš hladová a začne myslet také na ta nebohá zvířata!!! Tolik peněz se investuje na zbytečné projekty, ale na zvířata v nouzi nejsou. Kdy se bude dávat přednost životům a ne zbytečným věcem. Zprávy o zvířatech v nouzi by se měli objevovat v médiích a ne ty hovadiny kdo kam jel na dovolenou a kdo s kým chodí atd. Stále se jen lidé upřednostňují a nadřazují, kdy pochopí, že na této planetě nejsou sami, ale že tu žijí s námi krásná a inteligentní zvířata. Máme jim pomáhat a být vůči nim soucitní!

Zobrazit celou diskusi