Že půvabná Nikol Švantnerová v počátcích své modelingové dráhy trpěla mentální anorexií, to už kdysi přiznala. Jenže je známým faktem, že jakmile někomu lékař diagnostikuje poruchu příjmu potravy, bývá to celoživotní boj. Proto často i nyní musí brunetka čelit podezření, zda znovu nesklouzla k počítání kalorií v každém soustu. Ona však na sociálních sítích s gustem popisuje svůj jídelníček. Je sice dost dietní, ale nikterak drastický. „Dnes jsem snídala kaši s ovocem, obědvala proteinové těstoviny, co mi zbyly ještě ze včera, ke svačině žitný chléb a k večeři kuřecí se zeleninou a rýží,“ svěřila se například ve svých stories modelka s ideálními mírami 88-60-90.

Tam také odhalila počátek své psychické nemoci, která mohla skončit hodně špatně.  „Bylo mi sedmnáct, byla jsem dva měsíce v Hong Kongu za modelingem a strašně mě nutili hubnout, i přesto, že jsem byla hubená dosti. Jenže jsem jim věřila. Touha po tom něco dokázat byla veliká a já mladá. Skoro jsem nejedla a opravdu jsem jim věřila, že jsem tlustá,“ líčila.

„Nakonec jsem přímo tam skončila v nemocnici a byla to ta nejhorší zkušenost, která mi naštěstí otevřela oči. Pak už jsem ke svému tělu přistupovala jinak,“ zdůraznila Česká Miss pro rok 2015. Korunku krásy pak získala o šest let později.

VIDEO: Nikol Švantnerová: Přítel mě strašně proklíná

Video
Video se připravuje ...

Nikol Švantnerová: Přítel mě strašně proklíná Adam Balažovič/BPŽ

Dnes už naopak klidně veřejně přizná, že si tu a tam zahřeší něčím nezdravým. Prý mlsá skoro každý den. „Sladké miluju. A pokud je něco doma, tak vždy něco ukusuju. Miluju čokoládu a sladké pečivo, takže samozřejmě se to snažím omezit, ale je to velmi často silnější než já,“ tvrdí skálopevně Švantnerová.

„Vždy budu pro někoho moc hubená, málo vyrýsovaná, s malým zadkem a podobně. Ale pro mě je nejdůležitější to, že já jsem sama se sebou spokojená, cítím se dobře a jsem pyšná,“ zdůraznila před časem modelka. A to je rozhodně chvályhodný přístup.

Fotogalerie
67 fotografií