S Camillou se Charles potkal před téměř padesáti lety, v době, kdy mu bylo čerstvých 23 let. Duchapřítomný princ z Wallesu údajně vtipkoval, že její babička měla aférku s králem Edwardem VII., na což Camilla reagovala slovy „cítím tedy, že máme něco společného.“ Začali spolu chodit, ale on musel odejít do služby k námořnictvu, po návratu byla už ale Camilla zasnoubená s Andrewem Parkerem Bowlesem (81). Přestože oba založili rodiny, jejich románek pokračoval. Koneckonců Charlesův sňatek s Lady Di byl spíše z rozumu, zatímco jeho srdce patřilo právě Camille.

Poslední kapkou v rozpadajícím se manželství prince Charlese bylo mediální uveřejnění jednoho takového hovoru, kde se to sexuálními narážkami a mírnými oplzlostmi jenom hemžilo. Telefonní hovor mezi princem Charlesem a Camillou trval šest minut. Milenci si volali v noci 18. prosince 1989 předtím, než šli oba spát. Camilla následníkovi trůnu například lichotila, že je dobrý v osahávání, a on jí za to sdělil, jak moc po ní touží a jak moc by si ji chtěl „osahat, celou, seshora, zespoda, zevnitř i zvenku… Hlavně zevnitř a zvenku.“

VIDEO: Královské faux-pas: Eskymáci hekáním odbourali Charlese a Camillu

Video
Video se připravuje ...

Eskymáci hekáním odbourali Charlese a Camillu. Vévodkyně smích neukočírovala Blesk TV, The Royal Family Channel

Rovněž se jí svěřil, že týden bez ní je k nepřežití. „Nastěhuju se snad k tobě do kalhot nebo co. Bylo by to mnohem snazší,“ prohlašoval otec princů Williama (38) a Harryho (36) rozdychtěně a vyslovil také bizarní přání, že by si přál být jejím tampónem. „Při mém štěstí bys mě spláchla do záchodu, točil bych se pořád dokola a dokola a nikdy bych se nepotopil,“ rozvíjel podivnou představu. Camilla na to opáčila, že by byla radši, kdyby byl rovnou celá krabice tampónů. „Takže bys ve mně mohl být pořád,“ uvažovala nahlas.

Nejeden takový hovor si (ne)úmyslně vyslechla i princezna Diana, která byla velice žárlivá a o jejich poměru moc dobře věděla. Opakovaně se proto pokoušela o sebevraždu a trpěla i bulimií. Následníka britského trůnu prý několikrát zastihla ukrytého v koupelně či na záchodě, kde se snažil tajně provozovat sex po telefonu. „Popisovala, jak poslouchala jejich telefonické rozhovory. Jednou Charlese nachytala, jak sedí na toaletě a telefonuje,“ tvrdil kameraman, který pracoval pro BBC, a v Kensingtonském paláci s Dianou natáčel rozhovor. Právě tehdy se mu s tímto trapným tajemstvím svěřila.

VIDEO: Královská rodina děkuje zdravotníkům

Video
Video se připravuje ...

Královská rodina děkuje zdravotníkům Instagram Kensington Royals

V polovině 90. let se jak Charles, tak Camilla se svými polovičkami rozvedli. Jejich zakázané lásce už nestálo nic v cestě, ale svatbu nakonec oslavili až v roce 2005, tedy osm let po Dianině tragické smrti.

V únoru došlo k oznámení plánované veselky, v dubnu se pak konala. Protože byli už oba snoubenci rozvedení, byla to pro církev velká překážka. Nejprve se proto konal občanský obřad, teprve až poté se novomanželům dostalo v kapli na hradě Windsor i požehnání anglikánské církve. Camilla společně s Charlesem musela přede všemi odříkat povinnou modlitbu, během níž se oba dva káli ze svých skutků, jichž se dopustili během svého dlouhotrvajícího vztahu.

Fotogalerie
48 fotografií