Dá se čekat, že se mezi příčinami nehod objeví tradiční faktory jako je nepozornost či vysoká rychlost, ale své jistě sehrály i prudké změny počasí.

„Nejprve došlo ve čtvrt na šest ke střetu dvou automobilů v Šenově na Frýdecko-Místecku. Dvě ženy a muž byli ošetřeni s poraněními hlavy a hrudníku,“ popsal záchranář Lukáš Humpl. Tím ale záchranářům šichta teprve začínala.

Auto v příkopě i nabouraný bus

Srážku s autobusem v Mistřovicích na Karvinsku odnesl zraněním řidič (53) osobáku. Vzápětí skončilo v příkopě auto ženy (25), která nehodu odnesla středně těžkým zraněním.

Další auta bourala na rychlostní silnici mezi Ostravou a Opavou, zranil se zde muž (30), stejně starý muž odnesl zraněním i havárii u Bašky na Frýdecko-Místecku.

„Všem pacientům poskytli zasahující posádky záchranářů přednemocniční neodkladnou péči a poté je transportovaly do spádových zdravotnických zařízení k dalšímu ošetření,“ uzavřel Lukáš Humpl.

Na silnici I/56 mezi obcemi Bílá a Ostravice na Frýdecko-Místecku je i nadále pro těžká vozidla nad 12 tun uzavřen zhruba dvacetikilometrový úsek silnice. 

Počasí dál zlobí

Sjízdnost dál komplikují sněhové přeháňky, kvůli nimž může být snížená dohlednost. V regionu podle meteorologů bude většinou oblačno, místy sněhové přeháňky, během dne v polohách pod 300 metrů i srážky smíšené. Večer by srážky měly ustávat. Nejvyšší teploty budou dosahovat šesti stupňů Celsia, na horách může teplota klesnout k minus čtyřem stupňům Celsia.

Podobná situace je i v sousedním Olomouckém kraji. Nehoda čtyř vozidel ve čtvrtek  ráno zkomplikovala provoz na dálnici D35 od Loštic ve směru na Mohelnici. Kvůli nehodě byla dálnice uzavřena.

VIDEO: Palubní kamera z auta na D1: Takhle před třemi lety viděli řidiči hromadnou nehodu, byli bezmocní.

Video
Video se připravuje ...

Palubní kamera z auta na D1: Takhle viděli řidiči hromadnou nehodu, byli bezmocní TV Prima