Kamila zemřela loni 24. listopadu v Domově sv. Karla Boromejského. Kateřina si jako nejstarší ze tří dětí vzala poslední věci kolem maminky za své. Nechala ji zpopelnit v Táboře a chce jí uspořádat důstojný obřad, kam by mohli přijít všichni příznivci.

Jenže kvůli covidu stále nemůže nic chystat ani plánovat. Taky by ráda uzavřela všechny úřední věci kolem matčina úmrtí. „Dědické řízení teprve začalo, jde to ztuha,“ přiznala pro Aha! Kateřina.

Jde hlavně o byt nedaleko Vltavy, kde hlasatelka prožila krásné roky se svou životní láskou, hercem Jiřím Zahajským (†68). „Mám k tomu bytu velký vztah. Tady se odehrával celý můj život, moje manželství, můj jednatřicetiletý vztah s Jiřím Zahajským. Tady jsem prožila všechno, co se v mém životě dělo,“ říkávala Moučková.

„Takže když jsem přišla z venku a chtělo se mi děsně brečet, tak jsem se vybrečela v tomhle krásném prostředí,“ přiznávala dojemně. Z tohoto ostrůvku klidu a bezpečí je prý nyní skladiště. „Nemohu nic dělat, musím se zdržovat pouze na Kokořínsku, kde žiju, do Prahy nemůžu,“ konstatuje Kateřina.

Dcera v ohrožení života

Skoro se chce říct: Ještě že se toho Kamila nedožila. Její druhá dcera Bára (70), která má těžkou cukrovku a čtyřnásobný bypass, totiž dostala covid a měla strašný průběh.

„Byla dlouho v nemocnici, pak se vrátila domů, ale za necelý měsíc ji tam vezli zpět. Nedávali nám moc naděje,“ postěžovala si Kateřina. Bára přestala chodit a je nyní v pečovatelském domě. Sestra Kateřina i bratr Ondřej (67) o ni mají velký strach.

VIDEO: Zemřela Kamila Moučková (†92): Jak mluvila o zhoršujícím se zdraví?

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Kamila Moučková (†92): Jak mluvila o zhoršujícím se zdraví? Hana Höschlová, Alexandr Malachovský

Fotogalerie
34 fotografií