Nejdříve havaroval nákladní vůz Iveco převážející europalety v Klenčí pod Čerchovem na Domažlicku. „Řidič (61) při projíždění pravotočivé zatáčky dostal na zasněženém povrchu silnice s vozidlem smyk, vyjel k levému okraji komunikace a následně vjel na pravý okraj mimo silnici. Postupně narazil do dopravního značení, oplocení domu a plynové přípojky,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Auto částečně převrácené na boku zůstalo opřené o plot a jen díky tomu nepoškodilo dům. K úniku plynu z přípojky naštěstí nedošlo.

Cisterna do zdi

Zhruba o dvě hodiny později pak bourala při hustém sněžení cisterna převážející mléko v obci Nalžovy na Klatovsku. „Auto zakončilo jízdu z kopce na kluzkém zasněženém povrchu nárazem do hradby, stromu a do zdi domu. Mléko nevyteklo, k proražení pláště cisterny naštěstí nedošlo,“ řekl mluvčí hasičů Petr Poncar.

„Řidič (32) soupravy v levotočivé zatáčce vjel mimo komunikaci, kde narazil do betonového oplocení domu a dopravního značení. Dechová zkouška byla u něj negativní,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

VIDEO: Takhle vypadá z pohledu řidiče nájezd do hromadné nehody na dálnici D1.

Video
Video se připravuje ...

Palubní kamera z auta na D1: Takhle viděli řidiči hromadnou nehodu, byli bezmocní TV Prima