Vévodkyně z Cambridge je podle Katie Nichollové, odbornice na řeč těla, „tichou silou za princem Williamem, která udržuje vše pohromadě“, a odborníci na královskou rodinu zase potvrzují, že místo nějakých proslovů a patetického vystupování vsází při komunikaci na výrazná gesta, přesně tak, jak to dělala princezna Diana, matka prince Williama, která tragicky zemřela při autonehodě v Paříži v roce 1997.

Kate Middletonová, která v současné době sídlí v Kensingtonském paláci v Londýně, byla pro svého manžela „základním opěrným pilířem“ především během uplynulého, „pro něj mimořádně těžkého roku“. A nejenom pro něj, ale i pro všechny příznivce britské monarchie, díky čemuž působí tak trochu jako šedá eminence v pozadí. Jenže v dobrém slova smyslu. Tak to alespoň tvrdí britský magazín Daily Mail.

Následník britského trůnu podle Nichollové musel během uplynulého roku snést velkou psychickou zátěž. Kromě odchodu mladšího bratra Harryho (36) z Anglie, co s sebou přinesl i jeho drsné odstřižení se od zbytku rodiny, také šokující rozhovor Harryho manželky Meghan Markleové (39) s moderátorkou Oprah Winfreyovou (67), v němž byly odhaleny roztržky s královskou rodinou a zmíněn rasismus.

Meghan se rovněž svěřila, že v době svého prvního těhotenství uvažovala nad sebevraždou, ale nikdo jí nebyl ochoten podat pomocnou ruku, což pro Williama, jenž je patronem několika organizací zaměřujících se na duševní zdraví, musela být hodně silná káva. Naštěstí měl ale po boku Kate…

VIDEO: Královská rodina děkuje zdravotníkům.

Video
Video se připravuje ...

Královská rodina děkuje zdravotníkům. Instagram Kensington Royals

Životopisec princezny Diany Andrew Morton často u Kate zdůrazňoval, že její gesta a řeč těla připomínají chování Diany. Když se Kate minulý měsíc překvapivě objevila u památníku Sarah Everardové (†33) v jižním Londýně, kde položila narcisy z Kensingtonského paláce, aby vzdala úctu zavražděné mladé marketingové manažerce, její tichý přístup byl přesně tou metodou, kterou princezna Diana upřednostňovala. Jak budoucí vladařská dvojice, tak i jejich příznivci si prý díky tomu uvědomili, že „jedno gesto stojí za tisíc slov“.

Diana přitom bývala velice výřečná na společenských akcích, její postoj se proměnil až postupem času. Spekuluje se, že na svého bývalého manžela, prince Charlese (72), možná trochu žárlila, panovala mezi nimi jistá řevnivost, a tak volila docela jinou šablonu chování, než jakou zastávala po jeho boku.

„Kate je někdo, kdo mluvit vůbec nemusí. Nechává hovořit řeč těla,“ domnívá se další odbornice, novinářka Penny Junorová (71). Tmavovlasá vévodkyně podle ní nikdy nevystupovala egoisticky a ani neočekávala, že se stane celebritou ve chvíli, kdy se připojí ke královské rodině.

„Kate se nedere nahoru, rozhodně to není ten typ ‚já, já, já‘. Myslím, že teď přichází do svých nejlepších let - je sebevědomá, je kompetentní, nemáte z ní dojem, že čeká, až budou kolem ní kamery, že jenom čeká na publicitu,“ podotkla Junorová v jasné ťafce na Meghan. Z pandemie prý Kate vychází „opravdu dobře“ - popularitě jí přidávají časté hovory společně s Williamem vedené skrze zoom, díky čemuž se prý ukazují svým „poddaným“ jako reálné osobnosti, ne jenom jako prázdné ikony… či usměvavé tváře z časopisů.

Fotogalerie
136 fotografií