Na mužovo podivné chování v sobotu večer upozornili policii dva oznamovatelé. Nejprve volal jeden s tím, že do dopravní značky v Praze 4 narazila bílá fabie a řidič běhá kolem auta. Hned nato na linku volal další muž: „Bílá fabia na Pankráci jede v protisměru,“ oznámil. Na místo hned vyrazili policisté, kteří auto našli v Pujmanově ulici.

„V momentě, kdy se na policejním vozidle rozsvítily majáky, muž nejprve zajel ke krajnici a následně sešlápl plyn a ujížděl vysokou rychlostí. Během pronásledování řidič nerespektoval výzvy k zastavení a křižovatku projel vysokou rychlostí  na světelný signál „Stůj“,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Jeho nebezpečná jízda skončila o pár set metrů dál, když muž v Neveklovské ulici vjel do protisměru na chodník a narazil do betonového hrazení. Hned nato z auta vyběhl - jen v bačkorách - a chtěl policistům utéct, nebylo mu to ale příliš platné. „Péjáci ho po pár metrech doběhli a za užití donucovacích prostředků omezili na osobní svobodě,“ dodala mluvčí.

Mladík nadýchal přes dvě promile, navíc u sebe neměl žádné doklady. Protože se jednalo o cizince, povolala hlídka na místo kolegy z cizinecké policie. „Následnou lustrací bylo zjištěno, že se jedná o dvacetiletého muže, který má vyslovený zákaz řízení a na území České republiky se pohyboval bez pobytového oprávnění. Vozidlo, kterým muž havaroval, si v ten večer půjčil od svého kamaráda bez jeho vědomí a souhlasu,“ uvedla Siřišťová.

Odsouzení a vyhoštění

Muž skončil na služebně. „Obvodním soudem pro Prahu 4 byl muž v úterý odsouzený za spáchání trestných činů neoprávněné užívání cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání k úhrnnému trestu vyhoštění na dva roky a dalšímu zákazu řízení motorových vozidel v délce dvou let,“ popsala mluvčí. Muž pak skončil v rukou cizineckých policistů. „Ti mu předali rozhodnutí o správním vyhoštění z členských států Evropské unie na dobu dvou let a výjezdní příkaz,“ uvedla Siřišťová závěrem.

Video
Video se připravuje ...

Opilý cizinec ujížděl policistům v kradeném autě, skončil vyhoštěn. Policie České republiky

Fotogalerie
7 fotografií