V rozhovoru s Oprah Winfreyovou (67) vévodové ze Sussexu šokovali údajným rasismem za zdmi Buckinghamského paláce. „V těch měsících, kdy jsem byla těhotná, jsme neustále vedli rozhovory na téma (Archie) nedostane ochranku, nedostane titul, a taky se objevily obavy a rozhovory o tom, jak tmavou pleť může mít, až se narodí," vyprávěla Meghan své zkušenosti. Na otázku moderátorky, kdo tento dotaz položil, odmítla osobu jmenovat. Stejné stanovisko zaujal i princ Harry, jenž s neznámou osobou X rozhovor vedl.

Podezření okamžitě padlo na nejstarší členy rodiny, konkrétně vládnoucí pár Alžbětu a Philipa. Zejména princ je známý svou prostořekostí a nevhodnými poznámkami. Harry později uvedl, že jeho prarodiče obavy nad Archieho barvou kůže nevyslovili. Tak kdo tedy?

Královská biografka Lady Collin Campbellová (71) sází na princeznu Anne (70), dceru královny Alžběty II.. Svérázná a tvrdohlavá šlechtična se v minulosti údajně nevybíravě vyjádřila na účet Harryho budoucí manželky a nikdy ji úplně nepřijala do rodiny. Podle Campbellové ovšem došlo k obrovskému nedorozumění.

„Anne projevila obavy nad katastrofickými důsledky ze začlenění osoby takové povahy a charakteru, jako je Meghan, do jejich rodiny. Nejenže by to znamenalo problémy pro všechny, ale i pro budoucí potomky. A Harry z toho nejdrobnějšího náznaku o kultuře vyvodil, že se ve skutečnosti jedná o barvu kůže,“ citoval server Daily Mail autorčina slova.

Campbellová následně popsala možný sled událostí: „Harry běžel za Meghan s námitkami a ta se vyzbrojila obavami monarchů nad barvou kůže jejího nenarozeného syna,“ vylíčila své představy. Pravdu se ale veřejnost zřejmě nikdy nedozví. Královna Alžběta dva dny po rozhovoru zveřejnila oficiální prohlášení, v němž litovala jejich utrpení, zároveň však připustila variantu dvojí interpretace stěžejního problému.

Video: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Fotogalerie
96 fotografií