Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sestřička z Motola hledala plyšáka pro autistického Pepíčka (10): Šťastný konec dojal tisíce lidí

Autor: chal - 
2. dubna 2021
16:38

Pozitivních zpráv není v této nelehké době nazbyt. Ta o zdravotní sestřičce Míše, která pro desetiletého autistického pacienta sháněla plyšáka, mezi ně ale bezesporu patří. Zdravotnice pro malého Pepíčka sháněla náhradu za oblíbenou, ale už značně obouchanou hračku. Reakce lidí ukázala, že dobrota z české společnosti ještě nezmizela.

Zdravotní sestřička Míša z pražské nemocnice v Motole dojala tisíce Čechů svým facebookovým statusem, ve kterém ukázala, že práce ve zdravotnictví je pro ni víc než jen zaměstnáním. Míša totiž ukázala velké, dobré srdce a rozhodla se udělat radost jednomu ze svých dětských pacientů.

„Máme na oddělení hospitalizovaného desetiletého chlapce s autismem, který má s sebou svého oblíbeného pejska, který s ním prošel všemi pobyty v nemocnici. Jelikož jsou autisté fixovaní na své oblíbené hračky a věci, pokouším se sehnat úplně stejného pejska, jelikož ten původní je již ve špatném stavu a několikrát zašívaný,“ uvedla sestřička.

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat a hodné zdravotnici vyrazily dech. Nedlouho po zveřejnění příspěvku tak mohla Míša oznámit skvělou zprávu. „Tímto ze srdce děkuji všem, kteří se podíleli a podílejí na hledání. Všem, kteří nám nabídli jiné hračky či jinou pomoc. Našel se přesně ten, kterého jsem sháněla, a snad udělá Pepíčkovi radost,“ informovala uživatele sociální sítě.

„Ano, je možné, že Pepíček nového pejska nepřijme, ale bude mít případně „náhradní díly" na toho svého milovaného. Ještě jednou všem děkuji,“ uzavřela Míša. Její hledání na facebooku zaujalo tisíce lidí, které šťastný konec dojal k slzám.

frantacizek ( 2. dubna 2021 17:38 )

mohli byste napsat, jestli to Pepča prokoukl..

Zobrazit celou diskusi