Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Viktorovi (†23) řekli v nemocnici, že simuluje, a pak zemřel, zlobila se rodina: Pohřbili ho v bílé rakvi

Autor: Michal I. Volf - 
1. dubna 2021
05:20

Na svoji poslední cestu se ve středu vydal Viktor M. (†23) z Chomutova, který zemřel 15. března v tamní nemocnici. Jeho úmrtím se zabývá policie, na kterou se obrátila mladíkova rodina. Tvrdí, že mu lékaři neposkytli potřebné ošetření a označili ho za simulanta.

Loučím se s Vámi, moji milí, ruky stisk dnes už Vám nemohu dát, srdce mi dotlouklo, odešly síly, loučím se se všemi, kdo měl mě rád,“ – s těmito verši odešel Viktor M. z tohoto světa. Odcházel za zvuků písně „Jednou“ od skupiny Gipsy.cz a v doprovodu asi stovky svých příbuzných, přátel i známých.

Do obřadní síně ale směli jen ti nejbližší. „Vzhledem k vládním opatřením smí být u obřadu pouze 15 osob, zbylí pozůstalí ho mohou sledovat na projekci ve vestibulu,“ sdělila pracovnice pohřební služby.

Matka se zhroutila

Rozloučení v obřadní síni velmi těžce nesly především pozůstalá sestra Manča a maminka Marie. Krátce po skončení obřadu se zhroutila. „Dejte jí vodu, jen čistou vodu, potřebuje se napít,“ ozývalo se z předsálí, kde si musela zlomená žena na chvíli sednout.

Zástup pozůstalých, kteří čekali venku, po obřadu vyprovodil bílou rakev s tělem mladého muže k jeho hrobu. Živá kapela podtrhla smuteční atmosféru skladbou Adagio od italského skladatele Thomase Albioniho.

Průvod za bílou rakví

Následný proslov děkana Aloise Hegera doprovázel nářek a slzy přítomných. „Nad otevřeným hrobem ještě prosme za odpuštění, pokud se v jeho životě někdy stalo nějaké nedorozumění,“ uzavřel kapitolu mladíka děkan. Zhruba půlhodinové rozloučení přiblížilo pozůstalým Viktorův život.

 „Byl nejmladším ze tří sourozenců, stál vždy po boku staršímu Lukášovi, který byl jeho vzorem a přivedl ho k taxikařině,“ přednesla v projevu ceremoniářka. Mladík chtěl být také řidičem autobusu, pořídit si dům a přivítat na světě kromě tříleté dcerky Klaudie také ještě syna. To už se mu ale nepodařilo.

Nejasné úmrtí

Viktor M. zemřel 15. března na chomutovské ambulanci poté, co měl potíže s dýcháním, brněla ho ruka a bolelo ho na hrudi. Nejdřív si ho měli přehazovat jako horký brambor a odmítali ho prý vyšetřit.

Pak vyšla doktorka a řekla, že ho neošetří hned. Za další čas mu udělala výtěr z nosu, že prý si počká další dvě hodiny, než budou výsledky. Dovnitř ordinace ho vzal až jiný doktor a bratr zemřel prakticky hned, jak zavřel dveře,“ popsal Blesku Viktorův bratr Lukáš.

Nemocnice případ nekomentuje

Nemocnice se k případu nechce vyjadřovat. „Protože probíhá vyšetřování,“ odůvodnila mluvčí Krajské zdravotní Jana Mrákotová. Případ má na stole kriminálka, která nařídila soudní pitvu. Její výsledky zatím nejsou známy.

Při vážných zdravotních problémech jde nezřídka o čas. Jinak mohou být následky nenapravitelné.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání