Princ Philip byl téměř měsíc hospitalizovaný ve dvou nemocničních zařízeních, kde prodělával léčbu blíže nespecifikované infekce a podstoupil operaci srdce. A zatímco mu doktoři „štelovali budík", Philipův pravnuk Harry a jeho americká manželka špinili pověst britské monarchie před zraky celého světa.

Údajný rasismus v rodině, nedostatečná ochrana těhotné Meghan před britským tiskem či ledové vztahy mezi jednotlivými členy měly před nemocným princem zůstat zapečetěné. Expertka na britskou monarchii Roya Nikkhahová v pořadu The Royal Beat ovšem tvrdila, že královna Alžběta II. (94) se svému manželovi s lecčím svěřuje.

Video: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

„Zřejmě nezná celý rozsah rozhovoru, podle zdrojů blízkých královně a vévodovi z Edinburghu s ním ale panovnice probírá rodinné záležitosti, za oponou je pro ni Philip hlava rodiny. Takže ho podezřívám, že o interview toho ví poměrně dost. A určitě by k tomu měl pár šťavnatých poznámek,“ cituje její slova list The Sun.

Královský editor pro list Mirror Russell Myers v programu zase nastínil svou představu svérázného prince, který by po interview Sussexů nejradši rozdal pár pohlavků. Zároveň připustil, že by Philip zřejmě zachoval chladnou hlavu a pokusil se nastolit klid zbraní. „Jsem si jistý, že by všem zúčastněným poradil, aby se uklidnili a přestali jeden druhého napadat.“

VIDEO: Proč je Meghan tak neoblíbená? Nejde jen o její minulost. Bez skrupulí dupe Britům po tradicích

Fotogalerie
94 fotografií