„Středočeští záchranáři zasahují společně s Policií ČR a hasiči u pádu vrtulníku v okrese Praha-západ,“ uvedla kolem druhé hodiny odpoledne na twitteru středočeská záchranka. Podle policejní mluvčí Michaely Richterové se vrtulník zřítil na louku mezi obcemi Dobřichovice a Karlík, padal ze zhruba 90metrové výšky.

Mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová potvrdila, že při nehodě zemřeli dva lidé, kteří seděli uvnitř. „Jejich zranění byla neslučitelná se životem, na místo přijel koroner,“ řekla Blesku. Na místě zasahovali také středočeští hasiči. „Hasiči na místě prováděli protipožární opatření a zajišťovali uniklé provozní kapaliny,“ uvedla jejich mluvčí Tereza Fliegerová.

Podle policejní mluvčí Lucie Novákové byli ve vrtulníku dva lidé, jejich totožnost už policisté znají. Podrobnosti ale zatím nezveřejnili. Na místo dorazili pracovníci Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, případem se dál zabývají i kriminalisté. Následky nehody likvidovali hasiči.

Vrtulník, který byl při nehodě úplně zničen, je ultralehký rekreační dvoumístný vrtulník typu CH-77 Ranabot, který má dolet 480 km a létá maximální rychlostí 209 km/h. 

Je to už druhá nehoda malého vrtulníku u Prahy za poslední týden - minulý čtvrtek spadl vrtulník u letiště Velká Dobrá na Kladensku, jeden člověk se zranil a záchranáři ho letecky přepravili do nemocnice.

Mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová k nehodě:

Video
Video se připravuje ...

U Prahy se zřítil vrtulník, dva lidé zemřeli 

Fotogalerie
40 fotografií