„Běhala u nás u statku u kontejnerů, nebylo ani poznat, že je to pes. Mysleli jsme nejdříve, že je to snad jezevec. Byla vyzáblá, vylysané tělíčko. Odploužila se za kravín a já viděla, že má zavázaný čumák izolepou,“ popisovala první setkání se zuboženou fenkou její nálezkyně Marcela Koupšetová.

Bylo jasné, že je zvíře třeba co nejdříve odchytit. „Volala jsem na ni, celá se klepala. Pak šla naproti holčička ze sousedství se psem, podařilo se nám ji chytit. Byla jsem šokovaná, v jak hrozném stavu fenka byla,“ vzpomínala paní Marcela.

Na pokraji smrti

Okamžitě zvířeti sundala lepicí pásku z čumáku a nabídla vodu. „Tu tlamu měla asi zalepenou delší dobu, hned hltavě vypila dvě plechovky vody. Naštěstí je to mladý pes, tak tři až pět let. Jinak by neměla šanci. A řekla bych, že podle ran na těle měla možná zalepené i packy,“ popisovala.

Hned zatelefonovala na městskou policii, ta během chvíle přijela. „Když tu fenečku viděli, sami říkali, že je to hrůza,“ dodala nálezkyně. Nelinka putovala na veterinární ošetření, teď se o ni starají v klatovském psím útulku.

Už je lépe

Krmíme ji jako štěňátko každé dvě hodiny. Pomalu se zotavuje. Je naprosto úžasná, mazlivá, nezasloužila si takové zacházení. Nelinka má obrovskou snahu a bude z ní opět veselá a suprová psí slečna,“ popsala Miloslava Šeflová z klatovského útulku, která o fenku s láskou pečuje, ošetřuje jí boláky na kůži.  

Podařilo se už dohledat majitele, podle informací Blesk.cz se měli z Beňov i se psem odstěhovat na Domažlicko, zubožené zvíře se ale poté samo objevilo v místě původního pobytu. „Proč si někdo pořizuje živého tvora, když k němu nemá cit? Co je to za člověka, který dovede takto ublížit,“ zamýšlí se Miloslava Šeflová. Případem se zabývají policisté.

VIDEO: Otřesné! Majitel pejskovi svázal tlapky lankem, aby mu neutíkal.

Video
Video se připravuje ...

Týrání: Majitel pejskovi svázal tlapky lankem, aby mu neutíkal. Městská policie Ostrava

Fotogalerie
11 fotografií