Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Dívce (17) se uprostřed noci vzňala peřina a ošklivě jí popálila tvář: Neděláte stejnou chybu?

Autor: ran - 
27. března 2021
09:58

Amie Hallová z Birminghamu sdílela na internetu fotky svého ošklivě popáleného obličeje a spálené peřiny. Tvrdí, že jí začala hořet nabíječka od mobilu a že kdyby spala tvrději, mohlo všechno dopadnout mnohem hůř!   

Byly 2:00 ráno, Amie právě ulehla a pomalu usínala. V tom ji ze spánku vytrhla velká bolest na tváři a šlehající plameny. V šoku běžela za maminkou, které se vznikající požár naštěstí podařilo včas uhasit, napsal web deníku The Sun.

Fotky, které dívka poté sdílela na sociálních sítích, ukazují ohořelou peřinu, zčernalý kabel od mobilu a ošklivou popáleninu na obličeji. „Byla jsem z toho ohně v obrovském šoku,“ přiznala se dívka. „Ale mohlo to být mnohem horší, kdybych bývala už opravdu spala,“ uvědomuje si a dodává, že nyní má z nabíječky doslova panický strach.

„Ta nabíječka přitom nebyla nejlevnější,“ dodala dívka. Podotkla ale také, že zatímco kabel byl od jedné velmi známé světové značky, vlastní nabíječku měla od jiného výrobce. Zda požár vznikl od nabíječky, případně kabelu, nebo zda se peřina vzňala od vadné elektrické zásuvky, se zatím neví. 

Amie teď své přátele na sociálních sítích nabádá, aby si dávali pozor. „Nechoďte do postele, když máte přes noc nabíječku v síti,“ píše doslova. K tomu ale, jestli požár náhodou nemohla způsobit závada na zásuvce v jejím pokoji, nebo že by si člověk měl dávat především pozor, jestli neusíná s nabíjeným mobilem na polštáři, nenapsala nic.   

Výrobce nabíjecího kabelu oznámil, že je se zákaznicí v kontaktu a věc řeší. „Bezpečnost zákazníků bereme velmi vážně, celou záležitost šetříme,“ řekla podle webu mluvčí společnosti.

Firma má na svých webových stránkách uvedené pokyny k bezpečnému používání nabíječek. Je mezi nimi například upozornění, že by se neměly používat v nevětraných nebo vlhkých prostorech. V opačném případě prý vzrůstá riziko požáru.

Wells ( 27. března 2021 15:15 )

Rozvoj jde stále dopředu ten nezastavíš. Mimochodem my jsme neměli ani tu lednici a taky jsme PŘEŽILI.

lahny ( 27. března 2021 12:22 )

Tady je vidět, jak jsou mladí bl...Já na noc mobil vypínám aby mně nikdo v noci nerušil ze spaní, zrova tak vypínám veškeré spotřebiče ze zásuvek (mino lednici).
Za komunistů jsme neměli mobily a PŘEŽILI jsme do dnešní doby, takže proč bych se měl nechat nějakým blbcem, který nemůže spát, vyrušovat ze spaní.

Tara-Tara ( 27. března 2021 11:48 )

chytré telefony, sociální sítě - zkáza lidstva

Zobrazit celou diskusi