Osud pražské policistce Monice, kterou její kolegové popisují jako silnou ženu, která se vše snaží zvládat s úsměvem a nedá na sobě znát únavu ani vyčerpání, v životě pořádně naložil. Je to teprve několik měsíců, co zemřel její milovaný manžel, a ona tak zůstala se svými dvěma dcerami na vše úplně sama. Holčičky navíc od narození trpí mozkovou obrnou, jsou upoutány na invalidní vozík a potřebují péči. 

Obrovskou solidaritu ale ve chvílích nejtěžších prokázali Moničini kolegové z policejních řad - koncem roku pro ni uspořádali sbírku, aby jí pomohli těžké období finančně překonat. Lidé mohli od 15. listopadu do 31. prosince loňského roku jednak posílat peníze na účet, ale také přispět koupí charitativního kalendáře pohotovostní motorizované jednotky. Ten policisté PMJ vydali v souvislosti s výročím 65 let od svého založení. 

„Díky obrovské vlně solidarity a pomoci nejen policistů, ale i Vás všech se podařilo vybrat celkem 1 225 774,33 Kč,“ uvedli nyní policisté na webu. Dívenky začátkem roku prodělaly náročnou operaci nohou, po níž potřebují 24hodinovou péči i nákladnou rehabilitaci, právě na ni budou peníze použity. „Jedna patnáctidenní rehabilitace pro obě dívky stojí přibližně 120 000,- Kč. Doufáme, že opakované rehabilitace dívkám pomohou se smostatnou chůzí bez pomoci druhých,“ uvedli Moničini kolegové a všem dárcům srdečně poděkovali. 

„Nesmírně si vážím všech lidí, kterým není lhostejný osud ostatních, děkujeme vám,“ uvedl ředitel pražské policie Tomáš Lerch.

Video
Video se připravuje ...

Pro Moniku a jejích dvou dcer se vybralo více než 1,2 milionu korun. Policie České republiky

Fotogalerie
20 fotografií