Fanoušci českého fotbalu letošní zimu a jaro kromě sportovních výsledků bedlivě sledují také živou debatu o revoluci v českém fotbale. Po zveřejnění údajných skandálů a zahájení policejního stíhání bývalého místopředsedy FAČR Romana Berbra je z různých stran velký tlak, aby se vyměnilo vedení fotbalu. K čelním osobnostem těchto snah patří i Vladimír Šmicer, který zastupuje Fotbalovou evoluci, pod níž jsou sdružení různí kandidáti do vedení okresních nebo krajských organizací. V kuloárech se šeptá, že na post samotného šéfa českého fotbalu by mohl kandidovat Vladimír Šmicer, ten to ale doposud odmítal. V Blesk Podcast prozradil víc! 

Podporu máme, jdu do toho!

„Vzhledem k tomu, jakou vidíme, že máme podporu na okresech, tak určitě kandidovat budu, ale je několik jmen ve hře a nevím, na jakou pozici FAČRu to bude. Výkonný výbor, místopředseda, předseda, ale určitě kandidovat budu. To už těm klukům na krajích a okresech říkáme, protože podpora je jasná,“ zvedl spadlou rukavici Vladimír Šmicer. O jakou konkrétní pozici se bude jednat prý prozradí v půli dubna. A jaké má kvality na práci bafuňáře?

„Už jsem předseda Dolních Chaber, takže vím, co to obnáší“ řekl s typickým úsměvem Šmicer a pokračoval ve jmenování svých kvalit. „Mám určitě nějakou morální hodnotu, ve fotbale se pohybuji a znám tohle prostředí. Snažím se být objektivní a samozřejmě jsem slávista, ale kdo mě zná, tak ví, že se na věci snažím koukat rozumně a objektivně. Co se týče finančních machinací, tak mi můžou lidé věřit, že to nemám zapotřebí,“ jmenoval svoje silné stránky Šmicer. Za ty slabé považuje to, že funkcionář ještě nebyl. Přesto to není podle něj natolik zásadní, protože české asociace potřebuje dobrý tým, který by napravil špatné pořádky.

Jak vzpomíná Vladimír Šmicer na Arsenal s Thierry Henrym, jak by dopadl zápas současné Slavie s týmem z let 95/96, a proč si Ondřej Kúdela vůbec nezaslouží obří humbuk po údajném rasistickém výroku, prozradili redaktor Radek Špryňar a fotbalová legenda Vladimír Šmicer:

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Vladimír Šmicer kandidaturu oznámí v půli dubna. Bude šéfem českého fotbalu? Jiří Marek, Lukáš Červený

Fotogalerie
22 fotografií