Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Poslanec z ODS zemřel s těžkým covidem: Ve Sněmovně ho nahradil podnikatel Hoppe

Autor: ČTK - 
23. března 2021
15:33

Sněmovna je opět kompletní. V úvodu dnešního jednacího dne složil slib nový poslanec ODS Libor Hoppe. V dolní komoře nahradil zesnulého Jiřího Ventrubu. Ventruba zemřel 9. března, byl hospitalizován s těžkým průběhem covidu-19.

Podnikatel Libor Hoppe (58) je zastupitelem Lipůvky na Blanensku. Před složením slibu převzal osvědčení o vzniku poslaneckého mandátu od předsedy Sněmovny Radka Vondráčka (ANO).

Změnu v poslaneckých lavicích projednal už minulý týden mandátový a imunitní výbor. První náhradník, senátor Rostislav Koštial, se této pozice podle informací ČTK z dolní komory už dříve vzdal.

V tomto volebním období jde o 19. změnu v poslaneckých lavicích. Letos se uskutečnily zatím čtyři.

Poslanec ODS a brněnský lékař Jiří Ventruba zemřel v úterý 9. března, byl hospitalizován s těžkým průběhem covidu-19.

Koncem ledna zemřela v 70 letech pražská zastupitelka a předsedkyně magistrátního kontrolního výboru a právnička Jaroslava Janderová (ODS). Podlehla těžkému zápalu plic způsobenému koronavirem.

Letos v lednu přibyli mezi oběťmi epidemie ekonom Michal Mejstřík nebo bývalý prezident Hospodářské komory ČR Petr Kužel. Začátkem března zemřeli kvůli covidu i katolický duchovní a bývalý chartista František Lízna.

Video  Minuta ticha ve Sněmovně a těžká chvíle Petra Fialy: Oznámil smrt kamaráda. Poslance ODS Ventruby na covid.  - PSP ČR
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa