Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chystáte se na jarní úklid? Otestovaly jsme pomocníky, kteří vám usnadní práci

/
  • (istock.cz)
    1. dubna 2021 ● 06:00

    Jaro je tu a pro většinu hospodyněk to znamená čas velkého gruntování. Pokud se v úklidu zrovna nevyžíváte, jistě vám přijde vhod každá rada i tip, jak si vše zjednodušit. V redakci jsme vyzkoušely hned několik šikovných spotřebičů. Který stojí za to si pořídit?

    Umýt podlahu, okna, kuchyň, dlaždičky v koupelně, vysát celý byt... Není toho málo, co nás při velkém úklidu čeká. Ale naštěstí na vše nejsme sami. Můžeme si pořídit spoustu pomocníků na různé druhy povrchů. Jen je trochu obtížné vybrat z toho velkého množství spotřebičů ten správný. Tak, aby nám vyhovoval a odpovídal našim cenovým možnostem. Proto jsme otestovaly, jak levnější, tak dražší produkty...

  • 1.

    Parní čistič SENCOR SSC 3001YL

    Testovala redaktorka Jindra

    Pomocník pro domácnost, který sice patří do kategorie těch levnějších, ale umí toho hodně. Hodí se na čištění tvrdých povrchů, jako jsou dlaždice, varné desky nebo sklo. Není těžký a díky odnímatelným nástavcům se s ním snadno pracuje. Vyzkoušela jsem ho na dlaždičky v koupelně a šlo to opravdu hravě a rychle. Jediným nedostatkem je to, že musíte mít poblíž elektrickou zásuvku. Čistič totiž nemá bateriovou variantu.

     

    CENA: 699 Kč

  • 2.

    Robotický vysavač  CONCEPT VR 3120

    Testovala redaktorka Blanka

    Tohle je největší frajer, jakého jsem kdy měla. Nediskutuje a maká. Robotický vysavač vyniká extrémní výdrží baterie, vysokou sací silou a pokročilou laserovou navigací. Disponuje i funkcí vytírání, takže podlahy se po něm jen blýskají. Saje, vytírá, nevadí mu prahy, rohy ani koberce. Dokonce si umí očíhnout celý byt, aby zbytečně neváhal a zaměřil se hlavně tam, kde to podlahy potřebují nejvíce. A umí toho ještě mnohem víc. Tohle je dárek, který určitě vymysleli chlapi! Tak si ho rozhodně přejte…

     

    CENA: 11 999 Kč

  • 3.

    Bezdrátový tyčový vysavač PHILIPS SPEEDPRO MAX AQUA 3V1 8000 SERIES

    Testovala šéfradaktorka Majka

    Doteď bylo mou nejoblíbenější domácí prací věšení voňavého prádla. Od chvíle, kdy jsem vyzkoušela tuhle vychytávku, se ovšem dostalo až za ni na druhé místo. Žádné nejdřív zamést a pak teprve vytírat. Tenhle pomocník zvládne obojí. Zkoušela jsem ho na chalupě, kde často chodíme v botách, vynášíme popel, nosíme dřevo a topíme v „krbovkách“, takže podlaha dostává zabrat. Prostě jsem do nádržky napustila vodu, zapnula přístroj a už jen běhala po domě... Za mnou vlastně jedním tahem zůstávala čistá podlaha. Jako bonus beru i to, že je nabíjecí, a tak za sebou netaháte žádné kabely. Navíc má spoustu nástavců, takže se hodí i na sedačku, čištění auta nebo mytí horních ploch skříně. Našla jsem jen jedinou nevýhodu a tou je vysoká cena.

     

    CENA: 15 999 Kč

  • 4.

    Mop set VILEDA ULTRAMAT XL

    Testovala editorka Eva

    Mám byt po rekonstrukci, takže luxuji a stírám skoro pořád, protože prach ze stavby sám od sebe nezmizí. S mopem XL od Viledy jsem zvládla vytírání asi za polovinu času a byla jsem úplně nadšená. Dostala jsem se na místa, která byla s předchozím třásňovým problém. Jestli nechcete trávit u úklidu zbytečné hodiny, ale i tak chcete mít dokonale čisto, vsaďte na kvalitního parťáka. Tenhle mop jím určitě je.

     

    CENA: 1299 Kč

  • 5.

    Čistič oken ETA FINESTRO

    Testovala produkční Veronika

    Mytí oken není moje silná stránka, a když to jde, odkládám tuhle činnost co nejdéle. Není nic horšího než šmouhy, na které se musíte dívat, dokud se okna zase neušpiní. Pak mi ale kolegyně doporučily čistič oken. Nejdřív jsem jim moc nevěřila, ale když jsem ho vyzkoušela, výsledek mi udělal radost. Žádná dřina a okna perfektní.

     

    CENA: 999 Kč

     

    Další zajímavé články naleznete v novém čísle Blesku pro ženy. Seženete ho na stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE >>>

     

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy