HIIT: Intervalový trénink zvládnete i doma - podle našeho videa

Video se připravuje ...

9. ledna  2022 
 06:00

Chcete si dát trochu do těla? Vyzkoušejte intervalový trénink HIIT, který můžete absolvovat i doma v obýváku. Stačí si pustit video, které pro vás připravila blogerka a sportovkyně Kristýna Juřicová.

HIIT je zkratka z anglických slov High Intensity Interval Training, což znamená vysoce intenzivní intervalové cvičení. A v čem takový workout vlastně spočívá? Patří do skupiny kardio cvičení, při nichž se střídají rychlé a pomalejší cviky. A přesně to vás čeká ve dvanáctiminutovém videu.

 

 

Na co pozor u intervalového tréninku?

Pokud máte v plánu opravdu zhubnout, zařaďte čas od času k normálnímu posilování či trénování právě i intervalový tréninkTělo začne pálit tuky přibližně po 30 minutách výkonu. Pozor ale na časté opakování či cvičení delší, než je zmíněná půlhodina. "Jestliže chcete zařadit pouze tento druh kardia, z dlouhodobého hlediska to s vaším tělem nic neudělá, naopak si na to zvykne," říká Kristýna Juřicová. Taky je potřeba zmínit, že HIIT je hodně individuální a nesedí každému, proto se řiďte svým vnitřním pocitem a vnímáním svého těla.

Chcete naopak zpomalit a relaxovat? Pak vám více bude vyhovovat video věnující se jógovému protažení, které najdete ve článku níže.

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: red

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji