Milada s Vladimírem, kterého proslavilo moderování soutěžního pořadu Chcete být milionářem, prožila přes dvacet krásných let. V březnu 2013 ale oblíbený moderátor, herec a dabér s nezaměnitelným hlasem prohrál boj s vážnou nemocí a odešel z tohoto světa. Jeho žena se nyní svěřila s tím, jaká pro ni ta doba byla.

„Fungovala jsem, ale bez jakékoliv radostné emoce. Zahltila jsem se prací, zkoušela tři představení najednou, ovšem bez náboje, musela jsem se do toho nutit. Nic mě nebavilo,“ přiznala Čechová pro Super.cz.

„Byla jsem zbytečně za hrdinku. Přes rok jsem se budila s pocity úzkosti, neradostného žití,“ netají se a vyčítá si, že tehdy nevyhledala odbornou pomoc. Nad vodou ji držely krásné vzpomínky na život s Vladimírem. V roce 2014 přišlo pár změn. „Vše se začalo obracet k lepšímu. Sára odmaturovala, Mates se dostal na osmileté gymnázium, podařilo se mi hned prvním zájemcům prodat domek v Klínci. Věděla jsem, že se chci vrátit do Radotína, odkud pocházím. Po třiceti letech se i dobré holubice vracejí a byla to skvělá volba,“ vyprávěla Milada, které se navíc asi rok a půl po manželově smrti ozvala i její studentská láska...

VIDEO: Zemřela Heda Čechová (†91), máma Vladimíra Čecha (†61): Smutná slova o synově smrti

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Heda Čechová (†91), máma Vladimíra Čecha (†61): Smutná slova o synově smrti Zuzana Bubílková, Jan Jedlička

Petr, který je ze Švédska a živí se jako novinář a fotograf na volné noze,  chtěl navštívit Prahu. „Neuvěřitelně snadno jsme na vše navázali a celé se to znásobilo. Dokonce se mi vynořila z paměti švédština, ale domlouváme se většinou anglicky,“ vylíčila vdova po Vladimíru Čechovi, jak se po letech znovu zamilovali.

Pár tvoří už šest let a střídavě žijí v Česku a Švédsku. „Častěji jezdí on sem, protože jeho čtyři děti jsou dospělé a samostatné. Já jsem se do loňského dubna hodně starala o Vladimírovu maminku Hedu (†91). Mojí mamince bude 92, pořád vcelku zvládá, bydlí v domě s pečovatelskou službou tady v Radotíně, ale je jasné, že potřebuje mou pomoc a mít mě nablízku,“ vysvětlovala herečka, která před pár lety od své profese »zběhla« k trhu s investičními drahými kovy. 

Covid ji tak z profesního hlediska zase tolik nezaskočil, ovšem právě její vztah přece jen ovlivnil - s Petrem se teď nemohou vídat tak často. „Prodloužily se nám pauzy, kdy nejsme spolu, ale o to jsme si vzácnější a máme vlastně už šestý rok takové permanentní přerušované líbánky,“ rozplývala se pro Super.cz zamilovaná Milada s tím, že ve Švédsku je situace s koronavirem lepší než u nás. „Závidím Švédům jejich cestu a přístup, u nich to totiž funguje na individuální zodpovědnosti, mohou důvěřovat své vládě,“ dodala s tím, že restaurace, školky i školy tam normálně funugují.

VIDEO: Maminka Vladimíra Čecha (+61) Heda: Rozplakala se na tiskovce, kde vzpomínala na syna!

Video
Video se připravuje ...

Maminka Vladimíra Čecha (+61) Heda: Rozplakala se na tiskovce, kde vzpomínala na syna! Blesk TV

Fotogalerie
42 fotografií