Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Okresy Brno-město a Brno-venkov se slučují: Sportovat můžete nově na celém území města

Autor: mm - 
22. března 2021
16:33

Důležitou změnu pro brněnské výletníky a milovníky sportu je sloučení okresů Brno-město a Brno-venkov. I přes trvající lockdown si tak můžete rozšířit okruh pro procházky a sport. Na procházky se tak například opět může k Brněnské přehradě.

Vláda od pondělí povolila sportování a volnočasové aktivity i mimo obec na území celého okresu. Pro Brno to znamená velkou změnu. Jet na výlet nebo si zaběhat lze nyní po celém území obou sloučených okresů Brno-město a Brno-venkov.

Informaci potvrdila primátorka města Brna Markéta Vaňková i ministerstvo vnitra na sociálních sítích. Brněnská přehrada a lesy v okolí města už nebudou prázdné.

Zjednodušení pro Brno

„Od 1. března se toto sloučení okresů týkalo pracovních aktivit. Nyní se nově se změna týká i sportu,“ vysvětlil mluvčí magistrátu města Brna Filip Poňuchálek. 

Pro některé Brňany byla dosavadní situace poněkud nepřehledná. Lidé nevěděli, kde mohou nakupovat, jestli mohu jezdit do práce bez potvrzení a kde lze chodit do lesa. Město Brno je totiž specifické v tom, že v jedné městské čtvrti i několikrát přejíždíte z okresu Brno-venkov do okresu Brno-město. Taková je situace například v Utěchově. 

Slučte Prahu s okresy Praha-východ a Praha-západ, razí Hřib a Pecková kvůli nákupům i přírodě

Za dětmi se smí

Lidé ale stále nesmí opouštět území okresu, na jehož území mají trvalý pobyt nebo bydliště. Výjimka nyní platí pro rodiče, který opouští okres z důvodu kontaktu se svými nezletilými dětmi.

Další změna se týká režimu návštěv ve zdravotnických zařízeních poskytujících dlouhodobou nebo následnou lůžkovou péči – k návštěvě je potřeba buď negativní test na covid-19, anebo potvrzení o prodělání nemoci nebo kompletním očkování.

VIDEO: Křest opravené lodi Morava na brněnské přehradě loni v červenci.

Video  Křest opravené lodi Morava na brněnské přehradě  - TV Blesk Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

Covid_19 ( 22. března 2021 17:07 )

Útěchov sousedí přímo s okresem Blansko, to je takový brněnský paradox

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa