Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krásný malý zázrak na Kladensku: Novorozené holčičce vymysleli jméno záchranáři

Žena na Kladensku porodila doma. Jméno vymysleli cestou v sanitce.
Žena na Kladensku porodila doma. Jméno vymysleli cestou v sanitce.  (Autor: ZZS Středočeského kraje, David Malík)
Autor: VaB - 
19. března 2021
18:09

Kladenští záchranáři mají za sebou jeden z dojemných výjezdů. Vyjížděli k probíhajícímu porodu, než ale stihli přijet, bylo už po všem. A tak maminku s miminkem vzali do nemocnice, cestou vymysleli i jméno. Holčička se jmenuje Nelinka.

Na včerejší odpoledne asi nikdy nezapomenou dvě posádky Středočeské záchranné služby. Na linku 155 přijali volání o probíhajícím porodu. Na místo tak vyjela záchranářská a lékařská posádka v setkávacím systému randez-vous. 

První posádka na místě byla do šesti minut, miminku se ale nechtělo čekat. „Posádku ve dveřích vítal pláč narozené holčičky. Záchranáři maminku i novorozence vyšetřili a po nezbytné péči a zajištění tepelného komfortu miminka je přepravili do nemocnice,“ uvedli záchranáři.

Záchranářka se cestou do nemocnice maminky zeptala, jaké bude mít holčička jméno. „Maminka si ještě nebyla úplně jistá a záchranářka navrhla jméno Nella, které se mamince moc zalíbilo,“ dodali s tím, že Nelince přejí hezký start do života. Nezapomněli pogratulovat rodičům. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání