Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Policisté na dvorku vykopali tělíčko umučené Lucinky (†7 měs.): Otec Marián dostal 10 let

Otec, který se přiznal k utýrání malé Lucinky (†7), dostal 10 let: S rozsudkem soudu nesouhlasí!
Otec, který se přiznal k utýrání malé Lucinky (†7), dostal 10 let: S rozsudkem soudu nesouhlasí!  (Autor: reprofoto TV Markíza)
Autor: rc - 
19. března 2021
10:41

Hrůzný nález učinila slovenská policie na dvorku ve městě Nové Zámky. Vykopali tam tělíčko sedmiměsíční Lucinky. Z utýrání malé holčičky byl obviněn její otec Marián, který se k činu přiznal. Soud ho poslal na deset let do vězení. Pětatřicetiletý muž se však proti rozsudku odvolal. S verdiktem soudu nebyl spokojený ani prokurátor, který rovněž podal odvolání.

Koncem května minulého roku zavolali na sociálku vystrašení příbuzní, kteří jim sdělili, že několik měsíců neviděli sedmiměsíční Lucinku, která s rodiči žije v Nových Zámcích. Rodiče měli tvrdit, že je Lucinka v ústavu. Sociálka se případem okamžitě začala zabývat a do případu se zapojila i policie. Policistům o tom, kde holčička je, nakonec řekl až její otec Marián, který je zavedl na dvorek domu, kde rodina žila.

Strážci zákona tam vykopali Lucinčino tělíčko. Devětatřicetiletá Lucinčina máma Andrea podle informací slovenského deníku Nový Čas vyšetřovatelům tvrdila, že holčičku našla mrtvou, zpanikařila, a proto její tělíčko zakopali na dvorku.

Ovšem pitva následně prokázala, že dívka zemřela násilnou smrtí. Kromě Lucinky žily v domě ještě další dvě děti. Žena má mít z předešlých vztahů dvě děti, které však bydlí u svých otců.

V souvislosti se smrtí batolete byl obviněný jeho otec Marián, který byl posléze umístěn do vazby. „Na základě výsledků dokazování byl muž obviněný z trestního činu zabití,“ uvedla pro deník Nový Čas policejní mluvčí Renáta Čuháková.

Pětatřicetiletý muž se měl k činu přiznat a soud ho poslal na deset let za mříže. „Též mu uložil ochranné psychiatrické léčení ambulantní formou,“ uvedl mluvčí prokuratury Jaroslav Maček. Prokurátor však s rozsudkem soudu nebyl spokojený, a tak podal odvolání. Zároveň se proti verdiktu odvolal i obžalovaný Marián. Rozsudek tak není pravomocný.  

VIDEO: Záhadná smrt dvou žen (†63 a †89): Jejich mrtvoly našli v jednom bytě

Video  Záhadná smrt dvou žen (†63 a †89): Jejich mrtvoly našli v jednom bytě  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání