Celníci autobus vyhmátli ve čtvrtek brzy ráno na dálnici D1 ve směru na Prahu, namířeno měl z Ukrajiny do Plzně. Cestovalo v něm několik jednotek pasažérů, autobus je tedy nejprve vyložil na autobusovém nádraží na Florenci, kam ho celníci bezpečně zavedli. „Kolegové pojali podezření, že by se v útrobách autobusu mohly pašovat cigarety, proto ho odvezli na kontrolní stanoviště, což se vzápětí potvrdilo,“ vysvětlila Blesku Kurková.

Důmyslný úkryt

Tam začali celníci autobus důkladně prohledávat, pomohl i speciálně vycvičený pes. Úkryt nalezli záhy – cigarety byly pečlivě naskládané pod střešním polstrováním. „Viděli jsme už desítky autobusů, kde byly schované pašované cigarety v polstrování pod sedačkami nebo za sedadlem řidiče nebo je měli cestující v taškách, ale troufnu si říci, že takto důmyslný úkryt jsme dlouho neviděli,“ uvedla Kurková.

„Polstrování střechy vypadalo celé nově, kolegové ho museli celé odšroubovat, cigarety byly velmi nenápadně ukryté. Je jich tam všude dost, a to máme odkrytou zatím pouze jednu část autobusu,“ řekla Kurková, přičemž novinářům Blesku odhalený úkryt ukázala.

V autobuse pašeráci převáželi celkem desítky tisíc kusů cigaret v hodnotě statisíců korun. „Cigarety budou přemístěny do celního skladu, až skončí s řidičem řízení, budou v drtičce zničeny,“ dodala mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Pražští celníci odhalili autobus s pašovanými cigaretami. Blesk.cz - Václav Burian

Fotogalerie
40 fotografií